10 χρόνια «κλείνει» το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσική Μολύβου

10 χρόνια «κλείνει» το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσική Μολύβου

10 χρόνια «κλείνει» φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 19 Αυγούστου και είναι αφιερωμένο σε όλες τις φιλίες και τις συνεργασίες που έκαναν δυνατή την υλοποίηση του Φεστιβάλ το διάστημα αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου κλείνει δέκα χρόνια, επέτειος που αφιερώνεται σε όλες τις φιλίες και συνεργασίες που έκαναν δυνατή την υλοποίηση του Φεστιβάλ στο διάστημα αυτό. Η παρουσία και η επιτυχία του συνιστά έμπρακτη απόδειξη της δύναμης που απορρέει από την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ανθρώπους, απόψεις, χώρες και πολιτισμούς – εμπιστοσύνη που μπορεί να υπάρξει μόνο υπό την προϋπόθεση των ανοικτών οριζόντων, της ανεκτικότητας, της φιλομάθειας και της φιλίας.

Πώς μπορούμε, όμως, να αναγνωρίσουμε την αληθινή φιλία; Ο Αριστοτέλης διακρίνει τρία είδη φιλίας. Τη φιλία από προσωπικό συμφέρον (δια το χρήσιμον), τη φιλία από ευχαρίστηση (δι’ ηδονήν) και την αποκαλούμενη τέλεια φιλία (κατ’ αρετήν). Η τέλεια φιλία βασίζεται στην αμοιβαιότητα, την εμπιστοσύνη και την ανιδιοτελή καλοσύνη. Τέλεια είναι η φιλία των ανθρώπων που είναι αγαθοί και όμοιοι στην αρετή. Τέτοιοι φίλοι είναι όμοιοι ο ένας με τον άλλον, επειδή είναι αγαθοί οι ίδιοι από μόνοι τους.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές τέτοιας φιλίας – συνάντηση ποικίλων πολιτισμών και ανθρώπων με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές, μία πρόταση γάμου, σχέσεις που εδραιώνονται και εξελίσσονται μέσω της μουσικής ανεξαρτήτως ηλικίας, έναν γάμο, και τόσες άλλες αξέχαστες εμπειρίες.

Η κλασική μουσική παραμένει ενεργή και ζώσα επειδή μέσα της συμβιώνουν διαφορετικά μοτίβα, πολιτισμικές αναφορές, ρυθμοί, ιδέες και συναισθήματα. Ας γίνει η μουσική το ιδανικό παράδειγμα για να ξυπνήσει μέσα μας το ίδιο όραμα – να δημιουργήσουμε νέες φιλίες και να είμαστε ευγνώμονες για τις φιλίες που ήδη μας αγκαλιάζουν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

To top