Απαγόρευση καύσης κλαδιών από την Κυριακή έως την Τρίτη

Απαγόρευση καύσης κλαδιών από την Κυριακή έως την Τρίτη

Έκτακτα μέτρα θα λάβει η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Κυριακή 7 Απριλίου έως την Τρίτη 9 Απριλίου λόγω των ισχυρών ανέμων που θα επικρατήσουν. Όπως ανακοινώθηκε για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων γεωργίας ενώ θα εκτελούνται τακτές περιπολίες κλιμακίων Πυροσβεστικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την εκδήλωση σφοδρών ανέμων στην περιοχή του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Απριλίου 2024  ευρεία σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλια στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή εκδήλωσης δασιών πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου απαγορεύεται αυστηρά η καύση υπολειμμάτων γεωργίας στο σύνολο των νήσων  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Κυριακή 7-04-2024 έως και την Τρίτη 9-04-2024.
Θα εκτελούνται τακτές περιπολίες κλιμακίων Πυροσβεστικής προς διαπίστωση εφαρμογής του ανωτέρου μέτρου και
Οι φορείς Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς επιφυλακής  

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια χρήσης αγροτικών εργαλείων/μέσων-εξοπλισμού και να αποφύγουν κάθε δραστηριότητα που μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη πυρκαγιών.

To top