Λήμνος: Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη

Λήμνος: Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη

Συναυλία – αφιέρωμα στον τραγουδοποιό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Μητσάκη, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας και της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής, του συγκροτήματος κρουστών Bartalia και άλλους εκλεκτούς μουσικούς, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μαυράκη, διοργανώνει ο Δήμος Λήμνου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 20:00, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», με ελεύθερη είσοδο.

Ο Γιώργος Μητσάκης έζησε μια μυθιστορηματική ζωή. Σημάδεψε με τα τραγούδια του την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Από τους λιγότερο «παρασημοφορημένους» συνθέτες, πρωτοστάτησε στην εξέλιξη του ρεμπέτικου τραγουδιού σε λαϊκό. Έγραψε πάνω από 5000 τραγούδια και ανέδειξε πολλούς από τους νεότερους τραγουδιστές όπως ο Γιάννης Καλατζής ο Γιάννης Πάριος & ο Γιώργος Νταλάρας. Ήταν γνωστός στους κύκλους των μουσικών με το προσωνύμιο «Ο δάσκαλος».

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Μαυράκης

Μουσικοί: Νίκος Αμπατζής – κρουστά Δημήτρης Δαδάρος – βιολί Τάκης Λιβαθινόπουλος – μπουζούκι Παρης Μπουρτσουκίδης – μπαγλαμά Παλαιολόγος Πρασσάς – ακορντεόν Βαγγέλης Φαμελιάς – μπουζούκι

Έκτακτη συμμετοχή: Bartalia

Δευτέρα 15/4 ώρα 20:00

Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ

Είσοδος ελεύθερη

To top