Βράβευση Δημοτικού σχολείου Λουτρόπολης Θερμής για τις περιβαλλοντικές του δράσεις

Βράβευση Δημοτικού σχολείου Λουτρόπολης Θερμής για τις περιβαλλοντικές του δράσεις

Για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ανέπτυξε το διάστημα 2021-2023 βραβεύτηκε το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής το Σάββατο το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Συνολικά βραβεύτηκαν με την «Πράσινη Σημαία» από το Διεθνές θεματικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» 114 σχολικές μονάδες, που υλοποίησαν το “πράσινα” σχέδια δράσης.

Είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο της Θερμής βραβεύεται σ’ αυτόν το διαγωνισμό. Η προηγούμενη ήταν το 2020 και περιλάμβανε τις δράσεις 2018 -2020.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής , που συντέλεσαν στη βράβευσή του ήταν η καλλιέργεια του σχολικού κήπου, οι διαλέξεις, το διατροφικό του πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι μαγειρικές του και πολλά άλλα.

Φωτογραφήθηκαν γεμάτοι χαρά με την «Πράσινη Σημαία» οι μαθητές της Γ΄ τάξης που συνεχίζουν με τη δασκάλα τους το πρόγραμμα του σχολικού κήπου καθώς και τρεις από τις χρυσοχέρες νοικοκυρές της κωμόπολης, (Μ. Σιδερά, Β. Μαντζουράνη, Ζ. Καραμανώλη), που μας βοηθούν στην Παρασκευή και τυποποίηση των γλυκών από τα εσπεριδοειδή της σχολικής αυλής.

Η απονομή των βραβείων στους μαθητές της περυσινής ΣΤ΄ τάξης και στην εκπαιδευτικό Ελένη Βαμβακά, που «έτρεξε» το πρόγραμμα την περασμένη τριετία θα γίνει στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος απένειμε βραβεία σε μαθητές και υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Αθήνας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Στο Δίκτυο έχουν συμμετάσχει από το 1995 που ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα περισσότερες από 2.000 σχολικές μονάδες, 150.000 μαθητές και 15.000 εκπαιδευτικοί. Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» Eco-Schools Greece γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας του!

To top