Συνάντηση του Δικτύου Κοινοτήτων με Αντωνέλλη για την Δακοκτονία

Συνάντηση του Δικτύου Κοινοτήτων με Αντωνέλλη  για την Δακοκτονία

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, είχε  αντιπροσωπεία του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασιλη Μανώλη ,παρουσία και του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα Χρήστου Τσιβγούλη, με θέμα τη δακοκτονια.

Η συνάντηση είχε στόχο την συζήτηση και την από κοινού αναζήτηση λύσεων για τα θέματα Δακοκτονίας που απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού μας. Κατατέθηκαν οι προβληματισμοί και οι απόψεις του Δικτύου Κοινοτήτων και του Αντιδημάρχου και ακολούθησε διαλογική συζήτηση.
Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ Αντωνέλλη ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δικτύου και τον Αντιδήμαρχο για τις προτάσεις και τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής προς την Κυβέρνηση καθώς και για το υπόμνημα που κατέθεσε στον υφυπουργό κ. Κελέτση Σταύρο αλλά και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα θέματα και τα υπαρκτά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και του θεσμικού πλαισίου σε ότι αφορά την συνολική δράση της Δακοκτονίας.
Ολοκληρώνοντας την συνάντηση συμφώνησαν από κοινού να συνεχίσουν την πίεση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Κυβέρνηση, ώστε να δοθεί λύση μέσω αλλαγής της νομοθεσίας, του θεσμικού πλαισίου και αξιοποίησης των νέων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν την Δακοκτονία, προκειμένου να προστατευτεί το εισόδημα των ελαιοκαλλιεργητών του νησιού μας .

To top