Επικαιροποίησε το σχέδιο «Ιόλαος» ο δήμος Μυτιλήνης για την απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς

Επικαιροποίησε το σχέδιο «Ιόλαος» ο δήμος Μυτιλήνης για την απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς

Στην επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξ΄ αιτίας δασικών πυρκαγιών και οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» που προχώρησε ο δήμος Μυτιλήνης έπειτα από την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Λίγες μέρες μετά την έγκρισή του από την Δημοτική Επιτροπή, το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Μυτιλήνης εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Καρασάββα.
Μετά την έγκρισή του και από το Δημοτικό Συμβούλιο, το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» τίθεται και επισήμως σε ισχύ και το επόμενο διάστημα θα κοινοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, ενώ θα αναρτηθεί και δημόσια ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτό κάθε ενδιαφερόμενος.
Θυμίζουμε πως το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» προέκυψε έπειτα από συντονισμένη εργασία των στελεχών του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, που συνεργάστηκαν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την κατάρτιση μίας πλήρους στρατηγικής η οποία περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Μυτιλήνης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Προβλέπει επίσης το πώς ο Δήμος θα συνδράμει στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και δίνει έμφαση σε ζητήματα, που αφορούν την ασφάλεια του πληθυσμού στις περιπτώσεις που η πυρκαγιά πλησιάσει σε οικισμό.
Επισημαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν και άλλα εξειδικευμένα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξ’ αιτίας άλλων φυσικών καταστροφών, τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κατάρτισής τους από το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης.

To top