Ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου γιόρτασε τα 100χρόνια με μια ανοιχτή Γενική Συνέλευση

Ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου γιόρτασε τα 100χρόνια με μια ανοιχτή Γενική Συνέλευση

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και με στόχο τη θεσμοθέτηση μιας ετήσιας, ανοιχτής προς το κοινό, εκδήλωσης, ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, μια ανοιχτή ετήσια γενική συνέλευση, παρουσία κλιμακίου του Τμήματος Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα  Θωμαΐδα Ευτυχίδου, τοπικών αρχών και φορέων του νησιού.

Στη συνέλευση ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα του Συνδέσμου, με κύριο πρόβλημα αυτό του Ειδικού φόρου κατανάλωσης, ο οποίος αγγίζει το 55% της εμπορικής  τιμής του προϊόντος και για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος έχει καταθέσει πρόταση μείωσης του Ειδικού φόρου κατά 20%.

Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση ήταν η αναφορά που έκανε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Αναγνώστου, ο οποίος περιέγραψε τη δυναμική παραγωγικής φυσιογνωμίας της λεσβιακής ποτοποιίας αναφέροντας ότι το 2022 παράχθηκαν 7,5 τόνοι ούζου εκ των οποίων οι 4 τόνοι διανεμήθηκαν στην εγχώρια αγορά.

Εξίσου σημαντική ήταν η υπενθύμιση που έγινε στο γεγονός ότι τόσο το Ούζο Μυτιλήνης όσο και το Ούζο Πλωμαρίου,είναι προϊόντα ΠΟΠ.

Εκτός από τον κ. Αναγνώστου στην συνέλευση μίλησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Σπέντζας που έκανε τον απολογισμό του 2023, το μέλος του Συνδέσμου Μανώλης Συρέλλης που τοποθετήθηκε σχετικά με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες ανάπτυξης της Λεσβιακής ποτοποιίας, καθώς και ο Προϊστάμενος Χημικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Απόστολος Γαβριήλ, ο οποίος μίλησε για το Γενικό Χημείο του Κράτους ως Φορέας Εποπτείας των Ποτοποιών της Λέσβου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση της κας Ευτυχίδου για απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στο Σύνδεσμο Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου.

 

 

To top