Το συγκινητικό «αντίο» του Γιάννη Μπουρνού στην Αναστασία Δαούση

Το συγκινητικό «αντίο» του Γιάννη Μπουρνού στην Αναστασία Δαούση

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέλος της Κ.Ε του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς σε μήνυμά του αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια την Συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Δαούση η οποία έφυγε το Σάββατο  πρόωρα από τη ζωή μετά από άνιση  μάχη.
Αναλυτικά ανέφερε τα εξης:

«Πώς να βρεις τη δύναμη να μαζέψεις το μυαλό και την καρδιά από τη συντριβή;
Πώς να χωρέσουν σ’ένα σημείωμα τόσα συναισθήματα, τόσες μνήμες, τόσες ώρες, μέρες και ξενύχτια συζητήσεων, εξομολογήσεων, δύσκολων αποφάσεων και δράσης; Τόσα γλέντια κι ανταμώματα; Τόση αγάπη κι ευγνωμοσύνη;

Πώς ν’ αποχαιρετήσεις την Αναστασία μας;
Πώς να συνηθίσεις τέτοια απώλεια;

Δεν συνηθίζεται. Παίρνεις απλώς βαθιά ανάσα και συνεχίζεις τον αγώνα. Αλλά λειψός. Χωρίς το βράχο, το ακλόνητο στήριγμά σου δίπλα σου. Χωρίς εκείνο το τρανταχτό κεφαλονίτικο γέλιο και τη στεντόρεια φωνή που σ’επανέφερε στην τάξη μόλις…τολμούσες να χαλαρώσεις! Χωρίς τα γλέντια και τις χαρές μας, στην Καλλονή, την Μυτιλήνη, την Πέτρα και σ’ όλο το νησί.

Δεν θα ξεχάσω τίποτα από την Αναστασία. Ούτε στιγμή από τα χρόνια που συμπορευτήκαμε στο Κόμμα μας και την κοινή μας υπόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου είναι από σήμερα πολύ φτωχότερος. Κι αν ένα πράγμα πρέπει να υποσχεθούμε πάνω στο φευγιό της, είναι ότι θα δικαιώσουμε τον αγώνα της, την προσφορά της και την προσμονή της για καλύτερες μέρες για την παράταξη, για τον τόπο μας και την πατρίδα.

Αντίο, καλή μου Αναστασία. Δύναμη στο Λευτέρη σου και στα κορίτσια σου, τη Στέλλα και την Καρολίνα.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από το τελευταίο μας συναπάντημα στο συνέδριο του Κόμματος, την Κυριακή 25 Φλεβάρη. Ήταν εκεί, παρούσα στα κρίσιμα, παρότι υπέφερε από τους πόνους. Λίγες μέρες μετά μπήκε στην εντατική για τον τελευταίο της αγώνα.
Αυτή ήταν η Αναστασία μας.

To top