Συνάντηση Μουτζούρη με μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών

Συνάντηση Μουτζούρη με μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, συναντήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο γραφείο του με τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης Παναγιώτη Βουβούλη και Ευάγγελο Πασίδη και την καθηγήτρια τους κα Μαρία Αντίκα, οι οποίοι συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων Generation Next, μέσω STEM με ελεύθερη πρόσβαση για όλους στις νέες τεχνολογίες και στην επιστήμη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος το 4ο ΓΕΛ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών με πέντε ομάδες, η μια εκ των οποίων αποτελείται από τους παραπάνω μαθητές οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή η οποία θα αναδεικνύει σημεία του νησιού τα οποία δεν είναι ευρέως προβεβλημένα.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης χάρισε μπλουζάκια με το λογότυπο της Περιφέρειας και το σύνθημα «Πάμε Βόρειο Αιγαίο».
Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά και την καθηγήτρια τους για την σημερινή συνάντηση και την επιλογή της Περιφέρειας ώστε να στηρίξουμε ηθικά την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Τα παιδιά αυτά και η σημερινή νεολαία αποτελούν το μέλλον της χώρας μας και με τις ανατρεπτικές τους ιδέες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και πιο σύγχρονο κόσμο. Και φυσικά προβάλλουν την Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο σε όλο τον κόσμο».
Η καθηγήτρια κα. Αντίκα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συμμετοχή των παιδιών στον διαγωνισμό έχει αναφορά στην επίλυση ενός τοπικού προβλήματος και η ιδέα της εφαρμογής για ανάδειξη σημείων του νησιού που δεν έχουν προβληθεί ιδιαίτερα, είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Ο Περιφερειάρχης μας υποδέχτηκε με χαρά και μας επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα προβολής των σημείων αυτών, έτσι με χαρά σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψουμε για να παρουσιάσουμε και σε εκείνον την λειτουργία της εφαρμογής».

 

To top