ΤΟ ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης δίπλα στους μαθητές και τους φαντάρους

ΤΟ ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης δίπλα στους μαθητές και τους φαντάρους

Πλήθος δράσεων πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης τον μήνα Μάρτιο και θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο, με ενημερώσεις στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Φίλιας και της Άντισσας για την «εξάρτηση από το διαδίκτυο», στα στρατόπεδα Κυριαζή στην Παγανή και στο στρατόπεδο Μαρινέλλη στην Καλλονή για την «εξάρτηση από ουσίες», καθώς και στο Γυμνάσιο Παμφίλων για την «εξάρτηση από το διαδίκτυο».

Πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο έγιναν ενημερώσεις με θέματα για την «εξάρτηση από τις ουσίες και το διαδίκτυο» στο Γενικό Λύκειο Καλλονής, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Μυτιλήνης, στο Λύκειο Γέρας, στο Γυμνάσιο Άντισσας και στο γυμνάσιο Θερμής. Με θέρμη μας υποδέχτηκαν καθηγητές, διευθυντές, μαθητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Δόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για ανάγνωση. Η ανταπόκριση είναι πολύτιμη και είναι σημαντικό που μας τιμούν με το κάλεσμα και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Οι δράσεις πρόληψης ουσιαστικά θέτουν τις βάσεις για τον στοχασμό των μαθητών. Το διαδίκτυο είναι μία νέα εξάρτηση η οποία εγείρει ερωτήσεις και δείχνει να αφορά σε μεγάλο βαθμό γονείς και καθηγητές. Οπλισμένοι με γνώση οι γονείς και οι καθηγητές θα μπορέσουν να διακρίνουν τα σημάδια της εξάρτησης και να βοηθήσουν με τις κατάλληλες ενέργειες το παιδί ή τον έφηβο ή τον ενήλικα. Οι ενημερώσεις καλλιεργούν την κριτική σκέψη και δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να λύσουν τις απορίες τους. Είναι μία ασπίδα που μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον τους μαθητές να πουν όχι στις εξαρτήσεις.

Το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης βρίσκεται στην Ερμού 311 στην Μυτιλήνη. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο, χωρίς λίστες αναμονής.

Τηλέφωνο: 22510225670

To top