Μανώλης Ευσταθίου: «Δεν μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να προσφέρω»

Μανώλης Ευσταθίου: «Δεν μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να προσφέρω»

Ένα νέο πρόσωπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Μανώλης Ευσταθίου Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, σε μια εκ βαθέων συζήτηση στην εκπομπή «Επίκεντρο» μίλησε για την επιχειρηματική του δραστηριότητά για την ενασχόλησή του με τον Σύλλογο Εστίασης «Ασπίδα», θέλοντας μέσα από δράσεις του,  να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και την απόφασή του ν’ ασχοληθεί με τα κοινά -που δεν ήταν εύκολη- όμως στηρίχθηκε στην πρόθεσή του να συμβάλει «ώστε ν’ αλλάξουν πράγματα στον τόπο που ζούμε». Ο ίδιος τονίζει ότι δεν του αρέσουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθηκε ποτέ στο παρελθόν. Μιλάει με θερμά λόγια για τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα αναφέροντας ότι η αγάπη του για τον τόπο και η όρεξή του για δουλειά ,μαζί με την ομάδα που δημιούργησε με νέους ανθρώπους, ήταν το κίνητρο που τον ώθησαν να κατέβει υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. «Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωράνε κόμματα και πολιτική, χρειάζεται  ανθρώπους που να έχουν κοινό όραμα και να θέλουν να προσφέρουν, χωρίς πολιτικές ταμπέλες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Όσο αφορά την Δημοτική Κοινότητα αναφέρει ότι η μεταφορά των γραφείων στο Παλαιό Δημαρχείο συνέβαλε στο να υπάρχει πιο άμεση επαφή με τους πολίτες και στόχος του είναι να συμβάλλει ώστε να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας για τους πολίτες, είτε αφορούν τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τους χώρους αναψυχής, τα ετοιμόρροπα κτίρια για τα  οποία ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να κατεδαφίζονται. Μιλάει ακόμη για την ανάγκη η Μυτιλήνη να γίνει πιο φιλική πεζούς και άτομα με αναπηρίες καθώς και την στήριξη πρωτοβουλιών ώστε να γίνει πιο ελκυστική και προς τους τουρίστες και τους επισκέπτες που συνήθως προτιμούν άλλες περιοχές του νησιού. Μιλάει για την προκυμαία και πόσο τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η εικόνα της με τα κλειστά μαγαζιά και τη μετακίνηση της διασκέδασης της πόλης προς τα Λαδάδικα και το Ιστορικό κέντρο. Τονίζει ότι το έργο ανάπλασης όταν ολοκληρωθεί μπορεί να συμβάλλει ώστε ν’ αλλάξει η εικόνα αυτή».

Μιλάει με συγκίνηση για τον πατέρα του Μάκη Ευσταθίου και πόσο τον έχει στηρίξει και επηρεάσει στη διαδρομή του, για την μητέρα του η οποία ήταν αντίθετη στην απόφασή του να είναι υποψήφιος και όταν της το ανακοίνωσε του είπε ότι «δεν θα τον ψηφίσει» για τα παιδικά του χρόνια μέσα στο μαγαζί των γονιών του, την περίοδο που ανέλαβε ο ίδιος τα ινία της επιχείρησης και τις αλλαγές που έκανε χωρίς ν’ αλλάξει ποτέ την ποιότητα και τις συνταγές του πατέρα του. Τέλος μιλάει και για την άλλη μεγάλη αγάπη του για τους στίχους τραγουδιών που έμαθε να γράφει δίπλα στον πατέρα του και τις συνεργασίες με γνωστά ονόματα από το χώρο.

 

To top