Προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα «Ο Πολιτισμός της Ελιάς» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαίας Νήσος

Προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα «Ο Πολιτισμός της Ελιάς» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαίας Νήσος

Προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα «Ο Πολιτισμός της Ελιάς», διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαίας Νήσος Λέσβος, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στις 18.30 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά “Ελαιόλαδο & Υγεία” που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βρανά στη Γέρα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:

Νίκος Θωμαΐδης | Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης ΕΚΠΑ: «Η πορεία του Λεσβιακού ελαιόλαδου στον χρόνο: από την παράδοση και τη βιομηχανική κληρονομιά στην τεκμηρίωση της επιστήμης»

Τέσυ Μπάιλα | Συγγραφέας βιβλιοκριτικός- Παρουσίαση του λευκώματος: «Η Ελιά στη Λέσβο»

Δρ. Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη | Επίτιμη Πρόξενος Γαλλίας για Λέσβο & Λήμνο: «Ιστορική διαδρομή κοινωνικο-οικονομικών δεσμών Λέσβου-Γαλλίας»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν 3 τετράλεπτα βίντεο του Δημήτρη Ταλιάνη, φωτογράφου και εκδότη, με θέματα: «Η Ελιά στη Λέσβο», «Λιομάζωμα», «Ελαιώνες».

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη και τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ας συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να τιμούμε τον πολιτισμό του ελαιόδεντρου, με στόχο να ευδοκιμούμε μαζί με τις αξίες του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την προσυνεδριακή εκδήλωση στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/732117109013228

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

To top