Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου: «Να μπει τέλος στις καθυστερήσεις στις εγκρίσεις αδειών παραμεθορίου»

Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου: «Να μπει τέλος στις καθυστερήσεις στις εγκρίσεις αδειών παραμεθορίου»

Σε  ομηρία βρίσκονται πάνω από 70 ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου, «δεν λειτουργεί». Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου: « Η καθυστέρηση έγκρισης αδειών παραμεθορίου και η αλλαγή ορίου Golden Visa,είναι δύο σημαντικά θέματα που επηρεάζουν άμεσα την ακίνητη περιουσία και την οικονομία των νησιών του Αιγαίου».

«1. Καθυστέρηση Έγκρισης Άδειων Παραμεθορίου: Η αδυναμία λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου στην έγκριση αδειών παραμεθορίου έχει δημιουργήσει ένα καταστροφικό αδιέξοδο για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων και αγοραστές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πάνω από 70 υποθέσεις που παραμένουν σε αναμονή αποτελούν ανείπωτο φόρτο και ανασφάλεια για τον κλάδο των ακινήτων και τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες.

2 .Αλλαγή Ορίου Golden Visa: Απειλή για την Ανάπτυξη των Νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Αύξηση του Ορίου της Golden Visa στις 800.000€*

Πριν από περίπου 9 μήνες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αλλαγή του ορίου από 250.000€ σε 500.000€ δεν θα επηρεάσει τα νησιά μας. Ωστόσο, δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε καμία αγοραπωλησία λόγω της αδυναμίας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου να συνεδριάσει, όπως αναφερθήκαμε προηγουμένως.

Η πρόσφατη ανακοίνωση για την αύξηση του ορίου στα 800.000€ αναδεικνύει μια ακόμα απόφαση που απειλεί την ανάπτυξη των νησιών μας, αφού επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην αγορά ακινήτων.

Πώς μπορεί η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια απόφαση όταν το προηγούμενο εγχείρημα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα; Η ανεξήγητη απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των νησιών του Βορείου Αιγαίου και την οικονομική ευημερία των κατοίκων τους.

Ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου καλεί τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου και να δοθεί λύση στο ζήτημα των αδειών παραμεθορίου.

Επίσης, ζητούμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να λάβει υπόψη τις ανάγκες και τις ειδικές συνθήκες των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

 

Ελπίζουμε αυτή η ανακοίνωση να φέρει φως στο θέμα και να ενθαρρύνει την άμεση δράση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες και οι επενδυτές στα νησιά του Αιγαίου καθώς δεν μπορούν να αντέξουν άλλες καθυστερήσεις και ανασφάλειες στην αγοραπωλησία ακινήτων.

To top