Με επιτυχία ο Διαγωνισμός Ποίησης αφιερωμένος στην Κική Δημουλά

Με επιτυχία  ο Διαγωνισμός Ποίησης αφιερωμένος στην Κική Δημουλά

Με επιτυχία έγινε η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής στην Ποίηση την Πέμπτη 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης) που συνδιοργανώθηκε από το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης και το Γυμνάσιο Αγιάσου και ήταν αφιερωμένος στην ποιήτρια Κική Δημουλά.

Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Η ποίηση… μια παυσίπονη σταγόνα σ’ έναν ωκεανό λύπης. Δεν είναι λίγο» και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Στο κάλεσμα των δύο σχολείων της Λέσβου ανταποκρίθηκαν 212 μαθητές/τριες από 61 σχολεία της Ελλάδας, που ένωσαν τις ποιητικές φωνές τους αναγνωρίζοντας την αξία της πολύτιμης «παυσίπονης σταγόνας της ποίησης» στον «ωκεανό λύπης» της σύγχρονης πραγματικότητας. Η διαδικασία αξιολόγησης των μαθητικών έργων θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του μαθητικού διαγωνισμού.

«Ευχαριστούμε θερμά τις σχολικές μονάδες και τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη στήριξη της μαθητικής δράσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα για την ανεκτίμητη αξία της ποίησης στην «αντιποιητική» εποχή που διανύουμε.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Ανδρονίκη Σαββέλη, φιλόλογος του Γυμνασίου Αγιάσου & Βασιλεία Χατζηβασιλείου, φιλόλογος του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης».

To top