Οι ποδηλάτες Μυτιλήνης στην «Ώρα της γής» και σε δεντροφυτεύσεις

Οι ποδηλάτες Μυτιλήνης στην «Ώρα της γής» και σε δεντροφυτεύσεις

Στην βραδινή ποδηλατοπορεία της Παρασκευής στο πλαίσιο της  δράσης για την “Ώρα της Γης” καθώς και στην δενδροφύτευση στο άλσος Τσαμάκια την Κυριακή συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Μυτιλήνης .

Συγκεκριμένα:

Tην Παρασκευή 22 Μαρτίου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Μυτιλήνης συμμετείχε με βραδινή ποδηλατοπορείαστις δράσεις για την “Ώρα της Γης”, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας που γιορτάζεται κάθε χρόνο από 190 πόλεις στον πλανήτη τα τελευταία 18 χρόνια ενώ για πρώτη χρονιά στη Μυτιλήνη ο Δήμος συνέβαλε ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας με προτροπή των συμπολιτών  να σβήσουν τα φώτα, με συμβολικό κλείσιμο του φωτισμού του Παλαιού Δημαρχείου της πόλης, αλλά και παράλληλη εκδήλωση στην Πλατεία Σαπφούς “Σβήνουμε τα φώτα και στρέφουμε το βλέμμα ψηλά”. Δράση παρατήρησης της Σελήνης και των κρατήρων της με τηλεσκόπιο από την Πλατεία Σαπφούς, που απευθύνεται σε παιδιά και όχι μόνο, σε διοργάνωση του Δήμου Μυτιλήνης και της Ομάδας Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την Κυριακή το πρωί οι ποδηλάτες Μυτιλήνης βρέθηκαν στο άλσος Τσαμάκια μαζί με πλήθος κόσμου για την δράση δετροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου και τον Δήμο Μυτιλήνης,  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας δασοπονίας,στο άλσος Τσαμάκια και Αγία Κυριακή. «Στα συγκεκριμένα άλση εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται ποδηλατικές δράσεις αλλά τα βλέπαμε σιγά σιγά να γερνάνε και να εγκαταλείπονται. Σήμερα ήρθε η μέρα να τους ανταποδώσουμε την χαρά που μας δίνουν!
Μετά από πρόσκληση, μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου παραβρέθηκαν και συνέβαλαν στη δράση δενδροφύτευσης»ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 

To top