Tο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας βραβεύτηκε από την UNESCO

Tο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας βραβεύτηκε από την UNESCO

Στην εκδήλωση αφιέρωμα στους μεγάλους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Έθνους, Μάρκο Μπότσαρη και Λόρδο Βύρων, που  διοργανώθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Πολεμικό Μουσείο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Nήσων και τον Διεθνή Οργανισμό International Action Art, παραβρέθηκαν μέλη του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας Μυτιλήνης και βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιάννη Μαρωτίνη και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανιας Μάριο Σαλμα.

Το αφιέρωμα στον Μάρκο Μπότσαρη 1790 -1823 και τον Λόρδο Βύρωνα 1788-1824, πλαισίωσαν χορευτικά σχήματα που έσυραν τα βήματα της παράδοσης και εικαστικοί καλλιτέχνες με μοναδικά έργα που παρουσίασαν στο Πολεμικό Μουσείο,  με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου Φίλων του Πολεμικού Μουσείου.

Η Χοροδιδάσκαλος Μαρία Καραλη και τη Δήμητρα Αλαμάνου εκπροσώπησαν το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητος Μυτιλήνης μιας και οι υπόλοιποι χορευτές  δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω υποχρεώσεων και είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε VR τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη στο Κεφαλοβρυσο. Υπευθυνη για αυτό ήταν η κυρία Ηλιαννα Ζιωγα – Μουσειολογος.

«Πολλά συγχαρητήρια στην UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands, τον πρόεδρο Γιάννη Μαρωτίνη και στην αγαπημένη μας Θωμαή Δροσάτου» σχολίασε σε ανακοίνωσή του το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας

 

 

 

To top