Έξι χρόνια μετά υπέγραψαν τα πρώτα συμβόλαια οι πληγέντες από τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι

Έξι χρόνια μετά υπέγραψαν τα πρώτα συμβόλαια οι πληγέντες από τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά την κατολίσθηση που κατέστρεψε σπίτια στην περιοχή Προφήτης Ηλιας Πλωμαρίου οι κάτοικοι βλέπουν επιτέλους να γίνεται πράξη η απόφαση του Δημοτικού συμβούλιου και σήμερα Παρασκευή το απόγευμα αναμενόταν παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα να υπογραφούν τα συμβόλαια για την πώληση των τριών από τα πέντε ακίνητα που βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από τη σκιά των βράχων.

Τα σπίτια υπέστησαν τεράστιες ζημιές σε κατολίσθηση που σημειώθηκε  το 2018  και κάποια από αυτά καταστράφηκαν  με τους ιδιοκτήτες να συνεχίζουν να κατοικούν σε ότι είχε απομείνει από τις ιδιοκτησίες τους,  με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους -σε ενδεχόμενη νέα κατολίσθηση- αφού δεν είχαν άλλη επιλογή. Θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα δυο ακίνητα. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν νέα σπίτια και να ζουν με ασφάλεια μακριά από τον εφιάλτη των βράχων πάνω από τα κεφάλια τους.

Τους ιδιοκτήτες εκπροσώπησε σε αυτή την τιτάνια μάχη τους μέχρι την τελική δικαίωση,  ο δικηγόρος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας.

Μ. Αρμενάκας: «Επιτέλους δικαίωση»

Σε ανάρτησή του ο δικηγόρος Μανώλης Αρμενάκας ανέφερε για τη θετική έκβαση για τους κατοίκους των πέντε σπιτιών:

«Επιτέλους. Έξι χρόνια μετά δικαιώθηκαμε και αποζημιώθηκαν οι πληγέντες από την κατάπτωση των βράχων στο Πλωμάρι με την αγορά των ακινήτων τους από το Δήμο Μυτιλήνης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν για να πετύχουμε ειδικά στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη ΧΡΙΣΤΟΦΑ, στη νομική υπηρεσία του Δημου στον κ Ηρακλή Κουντουρελη και όσους άλλους απ’ τη χαρά μου δεν ενθυμουμαι ονομαστικά
Αλλά δύο συμβόλαια έμειναν για να ικανοποιηθούν όλοι».

To top