Προχωρά το έργο της προκυμαίας | Κλείνει το τμήμα από τη στοά Βεκρέλλη έως το Παλαιό Δημαρχείο

Προχωρά το έργο της προκυμαίας | Κλείνει το τμήμα από τη στοά Βεκρέλλη έως το Παλαιό Δημαρχείο

Με αργούς ρυθμούς και με συνεχείς πιέσεις από το Δήμο, προς την εργολήπτρια εταιρεία,   προχωρά στο επόμενο τμήμα το έργο ανάπλασης  της προκυμαίας. Το Σάββατο αναμένεται ν ανοίξει το τμήμα μέχρι το εστιατόριο «Αβέρωφ» ενώ από την επομένη κιόλας της παρέλασης της 25ης Μαρτίου θα κλείσει το τμήμα μέχρι το Παλαιό Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μίλησε στον Αίολο για το έργο της προκυμαίας και τόνισε την ανάγκη να προχωρούν γρήγορα οι εργασίες καθώς πρόκειται για το κεντρικότερο σημείο της πόλης. Ανακοίνωσε επίσης ότι δημοπρατείται το πρώτο έργο από το νέο ΕΣΠΑ που έχει σχέση με τη δημιουργία 9 σημείων ανακύκλωσης στη Μυτιλήνη καθώς και την υπογείωση των κάδων απορριμμάτων σε τρια κεντρικά σημεία

Αναλυτικά όσο αφορά στα έργα της προκυμαίας, ο Δήμος Μυτιλήνης ανακοίνωσε τα εξής:

Την Τρίτη 26 Μαρτίου θα επεκταθούν οι εργασίες του έργου για την ανάπλαση της προκυμαίας ενώ θα κλείσει και το επόμενο τμήμα από το ύψος έναντι της στοάς Βεκρέλλη, έως στο ύψος του παλαιού Δημαρχείου από την πλευρά της θάλασσας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης θα προχωρήσει σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει ότι θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος της στοάς Βεκρέλλη έως το παλαιό Δημαρχείο στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Γραφείο Τροχαίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ενημερώνει τους οδηγούς όλων των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων, τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τους κατοίκους της πόλης της Μυτιλήνης και όλους όσους δραστηριοποιούνται στην προκυμαία Μυτιλήνης ότι από πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί επέκταση των εργασιών του έργου (Ανάπλαση παραλιακού μετώπου – προκυμαία & πλατεία Σαπφούς) από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης και της ανάδοχης εταιρείας ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ». Οι εργασίες θα επεκταθούν στο πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος έναντι της στοάς Βεκρέλλη, έως στο ύψος του παλαιού Δημαρχείου «από την πλευρά της θάλασσας».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη οργάνων Υπηρεσίας μας θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης.

2. Από ώρα 06:00 την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, θα απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος της στοάς Βεκρέλλη έως το παλαιό Δημαρχείο» στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Θα Επιτρέπεται η στάθμευση μόνο των δικύκλων από την πλευρά των καταστημάτων. Στάση ή Στάθμευση επί των λωρίδων κυκλοφορίας θα απαγορεύεται και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις με αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι ημέρες από το Τμήμα Τροχαίας του Κ.Λ Μυτιλήνης .

Οι φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος του παλαιού Λιμεναρχείου δεν θα λειτουργούν κατά την διάρκεια των έργων. Η έξοδος από την οδό Βούτσικα θα γίνεται με υποχρεωτική πορεία προς την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και με απαγόρευση αριστερής στροφής προς Τελωνείο.

Η διάβαση πεζών και η στάση λεωφορείων από την πλευρά της θάλασσας στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, καταργούνται. Νέα διάβαση πεζών θα δημιουργηθεί στο ύψος μεταξύ Δημοτικού θεάτρου και Παλαιού Δημαρχείου.

3. Προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία, παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί για τα εξής:

– Να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών.

– Να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας.

– Οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (Φορτηγά – Λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης.

– Η έξοδος των φορτηγών από τον Επιβατηγό και Εμπορικό λιμένα να γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.

4. Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες των οδών για την πλήρη συμμόρφωση τους για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία κατά την διάρκεια των εργασιών.

To top