Κλειστό το Δημοτικό σχολείο Άγρας – Κλιμάκιο του Υγειονομικού και του Τμήματος Περιβάλλοντος στο σχολείο

Κλειστό το Δημοτικό σχολείο Άγρας – Κλιμάκιο του Υγειονομικού και του Τμήματος Περιβάλλοντος στο σχολείο

Κλειστό παραμένει σήμερα Πέμπτη το Δημοτικό σχολείο Άγρας, αφού κανένας μαθητής δεν πήγε στο σχολείο μετά από απανωτές διαμαρτυρίες για την έντονη δυσοσμία – λόγω της διαρροής πετρελαίου- αλλά και τα  απανωτά περιστατικά αδιαθεσίας που εμφάνισαν παιδιά και αποχώρησαν  τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα  μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, μετέβησαν  στο σχολείο  στέλεχος του Υγειονομικού και του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, για να εξετάσουν τους χώρους και να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ στο σχολείο μετέβη και χημικός από το Γενικό Χημείο του Κράτους.  Μάλιστα θα απομακρυνθεί και χώμα από την αυλή και την είσοδο του που έχει «ποτίσει» με πετρέλαιο κατά τη μεταφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες γονείς που επικοινωνούσαν με τον «Αίολο» και ενημέρωναν για την κατάσταση ζητούσαν -από την πρώτη στιγμή- να μεταβεί το υγειονομικό για να εξετάσει την κατάσταση και να απομακρυνθεί χώμα από την αυλή που είχε ποτίσει. Το Υγειονομικό σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε οδηγίες για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Χθες το μεσημέρι οι γονείς είχαν ενημερώσει το Δήμο ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί στο Δήμο Δυτικής Λέσβου για να συναντηθεί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

To top