Καθαρισμός του άλσους κάτω από το Αρχαίο θέατρο από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Καθαρισμός του άλσους κάτω από το Αρχαίο θέατρο από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Δάσους στις 21 Μαρτίου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συναντήθηκε για την καθιερωμένη πια συντήρηση περιαστικών μονοπατιών στο άλσος κάτω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης όπου ομόρφυνε, καθάρισε, διάνοιξε και διαμόρφωσε όπου χρειαζόταν ένα ολόκληρο δίκτυο μονοπατιών.

Η περιοχή πριν από 15 χρόνια αποτελούσε το μεγαλύτερο φυτώριο νέων φίλων της ορεινής ποδηλασίας και σημείο συνάντησης. Πολύ κοντά στην πόλη, καταπράσινο, με πυκνή βλάστηση, σκιά πεύκων το καλοκαίρι και μεγάλες κλίσεις που ανεβάζουν τον πήχη της ποδηλατικής τεχνικής που απαιτείται ειδικά στα κατηφορικά. Το μέγεθος του άλσους τεράστιο. Ενδείκνυται ακόμα και για μεγάλο αγωνιστικό event. Σήμερα εγκαταλειμμένο, ασυντήρητο και ανεκμετάλλευτο περιμένει την επόμενη χρήση του που θα το εξάγει από το περιθώριο και θα το κάνει πάλι κέντρο επαφής κι απόλαυσης όσων αγαπούν τη φύση.
Στο σημείο συντηρήθηκε μια κυκλική διαδρομή με καθάρισμα, διαμόρφωση και ανάπλαση των μπερμ . Τα χέρια πολλά στην εκδήλωση αυτή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και οι εργασίες έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, αφήνοντας γύρω στα 800 μέτρα μονοπάτια 100% καθαρά και προσπελάσιμα από κάθε άνθρωπο που θα τα διασχίσει.

To top