Ποδηλάτες Λέσβου: Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δασών για τον καθαρισμό της Αμαλής

Ποδηλάτες Λέσβου: Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δασών για τον καθαρισμό της Αμαλής

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην Διεύθυνση Δασών νομού Λέσβου, στον Δασάρχη κ. Κράλη Φώτη και σε όλο το προσωπικό, με αφορμή το μεγάλο έργο καθαρισμού της Αμαλής .

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Με μεγάλη μας χαρά, εδώ και μερικές μέρες, βλέπουμε την Αμάλη, το βουνό που έχουμε συνδυάσει με την καθημερινή μας γυμναστική, προπόνηση, αναψυχή αλλά και ψυχοθεραπεία, να μεταμορφώνεται!
Από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και αναζωογόνησης του πευκοδάσους κατά μήκος όλων των δασικών δρόμων και σε μεγάλο βάθος από αυτούς. Η Διεύθυνση Δασών νομού Λέσβου, την οποία και συγχαίρουμε για το τεράστιο αυτό έργο, είναι ο φορέας που ελέγχει την πρόοδο των εργασιών. Όπως ενημερωθήκαμε το έργο υλοποιείται από συνεργείο που αποτελείται από 90 έμπειρους ξυλοκόπους, εφοδιασμένους με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Όποιος περάσει αυτές τις μέρες από τους δασικούς δρόμους γύρω από την Παναγιά της Αμαλής θα δει ένα τοπίο πανέμορφο και μοναδικό. Θα μπορούσαμε να πούμε, μιας και τέτοιου μεγέθους εργασίες δεν νομίζουμε ότι έχουν γίνει ξανά.
Επίσης σε συνδυασμό με το προηγούμενο έργο που ολοκληρώθηκε και αφορούσε την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και τον καθαρισμό των περιοχών από όπου περνάνε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κατά ένα παρά πολύ μεγάλο ποσοστό διασφαλίσει την Αμαλή από πλευράς πυρκαγιών.
Και πάλι συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Δασών νομού Λέσβου, στον Δασάρχη κ. Κράλη Φώτη και σε όλο το προσωπικό.

 

To top