Ενημερωτική ημερίδα για τις άγριες μέλισσες και άλλους επικονιαστές της φύσης

Ενημερωτική ημερίδα για τις άγριες μέλισσες και άλλους επικονιαστές της φύσης

Το Εργαστήριο Βιογεωγραφίας και Οικολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει ημερίδα πληροφόρησης σχετικά με τις άγριες μέλισσες και άλλους επικονιαστές, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης,  αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της δεκαετούς εμπειρικής έρευνάς του στη Χίο, ειδικότερα μετά τις φωτιές που έπληξαν αυτό το νησί τα τελευταία χρόνια, 2012 και 2016.

Η ημερίδα απευθύνεται προς όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μια πολύ σημαντική όψη της περιοχής του Αιγαίου, τη βιοποικιλότητα των επικονιαστών (κυρίως άγριων μελισσών και κοινής μέλισσας, αλλά και σκαθαριών, πεταλούδων, μυγών, σφηκών) και των σχέσεων των εντόμων αυτών με τα ανθοφόρα φυτά, τη σημασία της επικονίασης για τη φύση και τις καλλιέργειες, τους κινδύνους που οι επικονιαστές αντιμετωπίζουν, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδραση της φωτιάς στο όλο σύστημα, καθώς και την μελισσοκομία.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Αυτο-αποκατάσταση των επικονιαστικών υπηρεσιών σε μεσογειακές μεταπυρικές βιοκοινότητες, συνθεωρώντας τα χαρακτηριστικά της φωτιάς και της βόσκησης» που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 18:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης. Ανάλογη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί και στη Χίο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 19 Μαρτίου.

 

 

To top