Παράλληλα διεξάγεται και εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ.

«Η ίδια έχει δώσει τις απαντήσεις της για το πού βρήκε τα email αυτά, αυτό είναι το ζητούμενο» είπε η Νίκη Κεραμέως υπενθυμίζοντας ότι από 4/3 έχει ξεκινήσει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα μαζικά email σε απόδημους Έλληνες

«Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, email και τηλέφωνα, το λέει ρητά η νομοθεσία» διευκρίνισε η υπουργός λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Η ανάρτηση Ασημακοπούλου

Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας «στρατιώτης» της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί.

Πηγή: tovima.gr