Συνάντηση Χριστόφα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΛ Αναστάσιο Περιμένη

Συνάντηση  Χριστόφα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΛ Αναστάσιο Περιμένη

Συνάντηση με τον Διευθυντή της ΕΤΑΛ Αναστάσιο Περιμένει είχε ο   ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας , το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν  οι χωρικοί Αντιδήμαρχοι Δ.Ε Μυτιλήνης  Σωτήρης Μαρινάτος, Αγιάσου Λευτέρης Κοτσώνης, Γέρας Παναγιώτης Σεκερτζής, Λουτρόπολης Θερμής Χρήστος Τσιβγούλης, Πλωμαρίου Δημήτρη Μαλλιαρος, καθώς επίσης και ο Διευθύνων  Σύμβουλος  της Αναπτυξιακής του Δήμο υ«ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ» Γιώργος Αυγουστίδης, ο Προϊστάμενος  της Τεχνικής Υπηρεσίας Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, της Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ζωή Ανατολίτη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων Δέσποινα  Μακρή.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Περιμένης,παρουσίασε συνοπτικά τη Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤoΚ), που αφορά το σύνολο της Λέσβου πλην της πόλης της Μυτιλήνης, και για την οποία η ΕΤΑΛ είναι υπεύθυνη με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και το Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 2021-2027 για τον σχεδιασμό, την κατάρτιση και την υλοποίησή της. Αναφέρθηκε στους επιμέρους στόχους της Στρατηγικής, τον προϋπολογισμό καθενός από αυτούς και το είδος των δράσεων, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Η Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων αποτελεί για εμάς μία πλατφόρμα αντίστοιχης δυναμικής και σημασίας με τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της Μυτιλήνης, η οποία βέβαια αφορά τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας. Ένα εργαλείο χρήσιμο και απαραίτητο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των οικισμών και των χωριών μας. Χαίρομαι επειδή για ακόμη μία φορά διαπίστωσα πως με την ΕΤΑΛ, τον κ. Περιμένη και τους συνεργάτες του, πέραν της διάθεσης καλής συνεργασίας υπάρχει και η κοινή βούληση όχι απλά για απορρόφηση πόρων αλλά κυρίως για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίησή τους, ώστε να επιτευχθεί το ουσιαστικό αναπτυξιακό αποτύπωμά τους στον τόπο μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι προτάσεις μας, ως Δήμος Μυτιλήνης, που θα κατατεθούν όταν δημοσιευτούν οι σχετικές προσκλήσεις».

To top