Λήμνος: Δράση Προαγωγής Ψυχικής Υγείας σε ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Λήμνος: Δράση Προαγωγής Ψυχικής Υγείας σε ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δράση Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, απευθυνόμενη σε γυναίκες ωφελούμενες της Δομής, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λήμνου, από τα στελέχη του.

Στη Δράση συμμετείχε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κ. Πηνελόπη Μαρκάκη, η οποία παρουσίασε στοχευμένες πρακτικές αυτοφροντίδας για γυναίκες που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση λόγω δυσμενών οικονομικών ή κοινωνικών συνθηκών. Στο τέλος της ομιλίας της απήγγειλε το ποίημα “Σημείο Αναγνωρίσεως” της Κικής Δημουλά, έχοντας ως στόχο να θίξει το -δυστυχώς- τόσο επίκαιρο και διαχρονικό θέμα της έμφυλης βίας, ένα θέμα που έχει αποδειχτεί δυσεπίλυτο και για το οποίο πολύ συχνά γίνεται λόγος, συνήθως «κατόπιν εορτής», κάθε φορά που ενσκήπτει ένα νέο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος κάποιας γυναίκας.

Ευχάριστη νότα της εκδήλωσης αποτέλεσε η διανομή καλλυντικών προϊόντων στις ωφελούμενες της Δομής, ύστερα από την ευγενική χορηγία της εταιρείας MEDISEI, μιας ελληνικής εταιρείας, περιώνυμης για τα εξαιρετικής ποιότητας καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα της.

To top