Μαρία Κομνηνάκα για τη απόρριψη τροπολογίας του ΚΚΕ για κατώτατο μισθό στα 751ευρώ:« Είναι όλοι υπόλογοι»

Μαρία Κομνηνάκα για τη απόρριψη τροπολογίας του ΚΚΕ για κατώτατο μισθό στα 751ευρώ:« Είναι όλοι υπόλογοι»

Την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ για να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ κατήγγειλε σε δήλωσή της η βουλευτής Λέσβου  του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

«Τα κόμματα και οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι υπόλογοι στο λαό της Λέσβου και όλων των νησιών, για την απόρριψη τροπολογίας του ΚΚΕ που επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, τον 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη καθώς και την κατάργηση των νόμων Βρούτση – Αχτσιόγλου που προβλέπουν τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση, ανάλογα με την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου» αναφέρει μεταξύ άλλων .

Και συνεχίζει «Την τροπολογία κατέθεσε το ΚΚΕ, εν μέσω εντεινόμενης ακρίβειας, που κατατρώγει το λαϊκό εισόδημα των νησιωτών.

Η προκλητική στάση της κυβέρνησης, δια στόματος υπουργού, ότι δεν υπάρχει σάλιο και ότι δεν μπορεί να κάνει τον «καλό Σαμαρίτη» είχε την αβάντα του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε το κορόιδο μαζί με τα άλλα κόμματα, κατά την γνωστή τους πρακτική όταν πρόκειται για τροπολογίες του ΚΚΕ που δίνουν μια μικρή ανακούφιση στους εργαζόμενους.

Να δυναμώσει τώρα η λαϊκή πάλη, για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Να βγουν συμπεράσματα, για το ρόλο κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που από τη μια δημαγωγούν από την άλλη ξεζουμίζουν το λαό για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Να ενισχυθεί το ΚΚΕ που πρωτοστατεί σε αυτήν την πάλη μέσα και έξω από τη βουλή».

 

 

To top