Λήμνος: Δράση ευαισθητοποίησης στο Δημοτικό Κάσπακα για την Παγκόσμια Eβδομάδα Εγκεφάλου

Λήμνος: Δράση ευαισθητοποίησης στο Δημοτικό Κάσπακα για την Παγκόσμια Eβδομάδα Εγκεφάλου

Δράση ευαισθητοποίησης μεταξύ του Δημοτικού Σχολείου Κάσπακα και των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λήμνου και συγκεκριμένα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, του ΚΕΠ Υγείας και του Κέντρου Κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Eβδομάδα Εγκεφάλου, η οποία θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 20 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης έγινε διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ του Δημοτικού Σχολείου Κάσπακα και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην οποία οι μαθητές τραγούδησαν και περιέγραψαν λίγο από το καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου στους ωφελούμενους του Κ.Η.Φ.Η., οι οποίοι στη συνέχεια περιέγραψαν και τη δική τους καθημερινότητα στη δομή και απήγγειλαν ποιήματα στους μαθητές.

Στο Δημοτικό σχολείο Κάσπακα παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα Διαματάρη, εκπροσωπώντας τις δομές και ενημέρωσε τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για τον τρόπο λειτουργίας του Κ.Η.Φ.Η. Τέλος, προβλήθηκε ένα βίντεο με τους ωφελούμενους του Κ.Η.Φ.Η. να διηγούνται έθιμα του νησιού.

To top