Πανελλήνια διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Πανελλήνια διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Το 3ο Βραβείο στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024 (Concours de la Francophonie 2024) τον οποίο οργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και φέτος είχε σαν θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τον Ιούλιο του 2024 θα διεξαχθούν στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες,  απέσπασαν οι μαθητές του τμήματος Γ2 του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Η επιτροπή η οποια αξιολόγησε τα έργα των συμμετεχόντων σχολείων απαρτίζεται από τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και 43 εξέχοντα πρόσωπα , Έλληνες και Γάλλοι, εκπρόσωποι της Γαλλικής Πρεσβείας, του Γαλλικού Ινστιτούτο Αθηνών , του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Σύμβουλοι εκπαίδευσης της Γαλλικής γλώσσας, Επιμορφωτές, οι Πρόεδροι των Πανελλήνιων Συλλόγων Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, Εκδότες Γαλλικών βιβλίων.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Γαλλικών Σάλτα Στέλλα αναζήτησαν πληροφορίες για τις διάφορες περιόδους των Ολυμπιακών Αγώνων και ανακάλυψαν Έλληνες και Γάλλους Ολυμπιονίκες έρχοντας έτσι σε επαφή με τις αξίες και τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων. Με την πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών Λαϊνά Σύλβια κατασκεύασαν μια μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το τελικό έργο ήταν ένα βίντεο στο οποίο κάθε μαθητής ενσαρκώνει και παρουσιάζει στα γαλλικά έναν Ολυμπιονίκη, Έλληνα ή Γάλλο με την συνοδεία της Μασκότ τους.

To top