Χίος: Συνάντηση Λαϊκής Συσπείρωσης με το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου

Χίος: Συνάντηση Λαϊκής Συσπείρωσης με το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου

Περιοδείες και συναντήσεις με φορείς στο νησί της Χίου πραγματοποίησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Χίο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαΐα Κυρίτση ,Γιώργος Αμπαζής και Γιώργος Τσακαλίας, πραγματοποίησαν περιοδείες και συναντήσεις με φορείς του νησιού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης της αντιπροσωπείας των περιφερειακών συμβούλων, με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, κ. Ανθίππη Ζαννάρα και την κ. Αναστασία Καραντζά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο νέος δικαστικός χάρτης, με το κλείσιμο Ειρηνοδικείων και στα νησιά του Β. Αιγαίου, καθώς και οικονομικά ζητήματα.

Επιπλέον, από τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου, αναπτύχθηκαν και θέματα που απασχολούν το Νομικό κόσμο της Χίου μεταξύ των οποίων και το κτιριακό, ενώ έγινε συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων ενόψει και της σχετικής επίκαιρης εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για το νέο Ποινικό Κώδικα και το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας . Ο Δικηγορικός Σύλλογος  της Χίου συνεχίζει την αποχή από τις υποθέσεις που αφορούν founds ,που είναι ανάσα για το λαό της Χίου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ συναντήθηκαν με τους δικαστικούς υπαλλήλους στο δικαστικό Μέγαρο της Χίου. Από τις συζητήσεις ήταν κοινή η παραδοχή της ανάγκης στελέχωσης των υπηρεσιών, διότι υπηρετούν πολύ λιγότεροι υπάλληλοι από τον οργανισμό των δικαστηρίων με αποτέλεσμα τα εμφανή πλέον προβλήματα στη γραμματειακή υποστήριξη του μεταβατικού Εφετείου .

Επίσης, αναδείχθηκε το πρόβλημα της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε Αυτόφωρα και Ανακρίσεις, χωρίς αυτές οι υπερωρίες καθώς και η εργασία τα Σαββατοκύριακα να αποζημιώνονται.

Κυρίαρχο πρόβλημα, όπως επισήμαναν οι δικαστικοί υπάλληλοι, η ύπαρξη ενός νέου δικαστικού μεγάρου που θα στεγάζει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες και το οποίο όπως ειπώθηκε «φτιάχνεται» εδώ και 40 χρόνια ! Από τις περιηγήσεις στο ήδη υπάρχον δικαστικό Μέγαρο, αναδείχθηκε η ακαταλληλότητα του γιατί είναι προβληματικό και υποσυντήρητο.

Αναδείχθηκε επίσης η αναγκαιότητα ανανέωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού των υπηρεσιών με σύγχρονα μέσα και τεχνολογίες.

To top