Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων

Σε κινητοποίηση καλεί  την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στις 9π.μ μπροστά στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης τις γυναίκες της Λέσβου, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης με αφορμή τα προβλήματα στην υγεία.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος εκθέτει αναλυτικά τους λόγους της  κινητοποίησης:

«Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί όλες τις γυναίκες της Λέσβου να συμπορευθούν στο κάλεσμα των Συνταξιουχικών οργανώσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα της Λέσβου και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την υγεία την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στις 9π.μ μπροστά στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.
Κάθε μέρα που περνά επιδεινώνεται δραματικά η κατάσταση των δομών της δημόσιας Υγείας στο νησί μας, μεγαλώνοντας συνεχώς ο κίνδυνος, για την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, ελλείψεις σε ειδικότητες. Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, ακόμα και ακτινολογικά μηχανήματα. Κέντρα υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Χωριά και ολόκληρες περιοχές χωρίς γιατρό, απέχοντας ακόμα και μια ώρα οδικώς από την πλησιέστερη, έστω και υποβαθμισμένη δομή υγείας, χωρίς επαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση καλούμαστε να πληρώνουμε, αν θέλουμε να πάμε στο νοσοκομείο τις απογευματινές ώρες.
Η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της συνεχούς υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης μας κάνει να παίζουμε «κορώνα ή γράμματα »την υγεία μας, αφού πλέον μπαίνει και στο τομέα της υγείας το κέρδος πάνω από την ζωή μας.
ΩΣ ΕΔΩ! Δεν ανεχόμαστε να παίζει κανείς με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας!
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους συνταξιούχους για Υγεία αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση».

To top