Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με Παρασκευαΐδη και εκπροσώπους αγροτοκτηνοτρόφων

Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με Παρασκευαΐδη και εκπροσώπους αγροτοκτηνοτρόφων

Η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπουλώτης συμμετείχαν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση του Βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη με μέλη του συντονιστικού οργάνου των αγροτοκτηνοτρόφων της Λήμνου, η οποία φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση συμμετείχε από τηλεφώνου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών Θεμάτων Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτρης Κουτρούλης.

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Παρασκευαΐδη ευχόμενη να έχουν μια άριστη συνεργασία για την προώθηση και ικανοποίηση των συμφερόντων, των αιτημάτων και όλων των αναγκών της Λήμνου. Επίσης, τον ενημέρωσε αφενός για τις ενέργειές της σε διάφορα επίπεδα όσον αφορά τα θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Λήμνου όσο και για την αμέριστη συμπαράστασή της στα προβλήματά τους. Ανέφερε ότι ανάμεσα στα αιτήματα των αγροτών υπάρχουν και αιτήματα τοπικού ενδιαφέροντος για τα οποία ακολούθησε πληρέστερη ενημέρωση, με έμφαση στο πρόβλημα των αγριοκούνελων, ενώ πρόσθεσε ότι επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτοκτηνοτρόφων.

Παίρνοντας τον λόγο, οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των αγροτοκτηνοτρόφων απαρίθμησαν τα αιτήματά τους και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τον Βουλευτή και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της Περιφερειακής Αρχής. Πέραν των θεμάτων που είχαν ήδη τεθεί σε προηγούμενες συσκέψεις, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ως προς την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών και κυρίως σε ό,τι αφορά στη μεταφορά ζώντων ζώων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Δήμαρχος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή προτίθεται να υποβάλει έγγραφο προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αίτημα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των μεταφορικών αναγκών των αγροτοκτηνοτρόφων, το οποίο μπορούν να συνυπογράψουν και οι φορείς τους. Επίσης, η Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού, που υπήρξε ένα από τα ζητήματα που έθεσε στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύση Σταμενίτη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους και το οποίο έχει εφαρμοστεί πιλοτικά σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και μπορεί να ενεργοποιηθεί από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με άλλους φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουλώτης αναφέρθηκε στο οξύ και χρόνιο πρόβλημα της καταστροφής των καλλιεργειών από τα αγριοκούνελα σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητος ένας συνδυασμός μέτρων και όχι αποκλειστικά ανακουφιστικά μέτρα, ένας “ολοκληρωτικός πόλεμος” όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε ο πληθυσμός τους να περιοριστεί και οι παραγωγοί να μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η σύσταση ενός φορέα με έδρα τη Λήμνο, ο οποίος θα έχει την επιστασία του συνόλου των μέτρων και θα λάβει επαρκή χρηματοδότηση, άποψη με την οποία συμφώνησαν και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής .

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 1 Μαρτίου, η Δήμαρχος δέχθηκε τον Βουλευτή κ. Παρασκευαΐδη στο γραφείο της στο Δημαρχείο, με τον οποίο συζήτησε μια ευρύτερη γκάμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη επαναφοράς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο νησί της Λήμνου.

Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με τη δρομολόγηση νεότερων αξιόπλοων πλοίων, αλλά και της έγκαιρης ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάθεσης, προκειμένου να γίνεται δρομολόγηση έγκαιρα. Τέλος, αναφορά έγινε και στο πάγιο αίτημα στελέχωσης του Δήμου, τόσο σε επίπεδο επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού όσο και για την κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας, δεδομένων των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών λόγω του αρνητικού ισοζυγίου αποχωρήσεων – προσλήψεων.

To top