Έργο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Έργο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Υπεγράφη την Παρασκευή, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη,  τον ανάδοχο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου Κώστα Αρώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μαρίας Τσακίρη , Σύμβαση Κατασκευής του Έργου Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Βόρειου και Νότιου Οδικού Τμήματος του Νομού Λέσβου συνολικής δαπάνης 4.647.076 €.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από αυτό της Βελτίωση οδικής ασφάλειας οδού Νάπης Πελόπης.
Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Λέσβου η οποία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και κατ΄ επέκταση και δική μας. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα οργανώσει σχετική ομιλία στη Μυτιλήνη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων δήλωσε:
« Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Υπηρεσίας γιατί έτρεξαν τις διαδικασίες και προχωράμε ένα πολύ σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια που έχει ανάγκη η Λέσβος. Η Περιφερειακή Αρχή έχει και όραμα και αναπτυξιακό σχέδιο και αυτά υλοποιούμε υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη».
Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων δήλωσε:
«Προβλέπονται να γίνουν εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 300 σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις στις θέσεις μειωμένης οδικής αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οροσήμανση και στηθαία ασφαλείας».

 

 

To top