Δήμος Δυτικής Λέσβου: Ξεκινά το πρόγραμμα για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Ξεκινά το πρόγραμμα για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου, το πρόγραμμα για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων που υλοποιείται από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με τη δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, στους φιλόξενους χώρους του Γενικού Λυκείου Καλλονής.

Στόχος του προγράμματος που αφορά παιδιά, νέους και γονείς από όλη τη Λέσβο είναι η καλλιέργεια των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Και περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν, από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ατομική ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και η προεγγραφή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κύκλος Εργαστηρίων (Workshops) για παιδιά και εφήβους διαφορετικών θεματικών
Για μαθητές δημοτικού 6-12 ετών

– Διεύρυνση και καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από τα παραμύθια

– Ενδυνάμωση του μαθητικού πληθυσμού μέσα από την εικόνα & την τεχνολογία

– Διαχείριση Συγκρούσεων

Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

– Ψυχοεκπαίδευση για το άγχος/Τεχνικές Διαχείρισης

Μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου

– Επαγγελματικός Προσανατολισμός-Συμβουλευτική Σταδιοδρομιας: Ο ρόλος της αυτογνωσίας και η επιλογή επαγγέλματος

Ας σημειωθεί ότι η εγγραφή στα εργαστήρια είναι μεμονωμένη και ατομική, δεν προϋποθέτει συμμετοχή στις άλλες δράσεις. Θα τηρηθεί δε, σειρά προτεραιότητας βάση των ηλεκτρονικών εγγραφών & δηλώσεων συμμετοχής.

Βιωματικό εργαστήρι για γονείς
Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς, και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.

Ομάδες γονέων – παιδιών /Debate

Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με τη καθοδήγηση των συντονιστών – επαγγελματιών ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (Debate) με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.

Ατομικές Συναντήσεις Γονέων με ειδικούς

Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων με αιτήματα για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, διάρκειας 1,5 ώρας, για να λάβουν συμβουλευτική κατεύθυνση και ενημέρωση.

Πλήρη Εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Προσωπική Ανάπτυξη για 10 μαθητές.
To πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χορήγηση τριών τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και συμβουλευτική σταδιοδρομίας που θα δίδει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων με το μαθητή, θα υλοποιείται ραντεβού παράδοσης της έκθεσης των αποτελεσμάτων, καθώς και διεξοδική ενημέρωση του ίδιου και των γονέων του.

 

To top