Eπίθεση Κουφέλου στη Δημοτική Αρχή «για απουσία έργων και οράματος»

Eπίθεση Κουφέλου στη Δημοτική Αρχή «για απουσία έργων και οράματος»

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρώτη Απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Μυτιλήνης τη Δευτέρα το απόγευμα καθώς ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της Δημοτικής Αρχής, την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει όραμα και δεν έχει υλοποιήσει έργα στο πρώτο δίμηνο της θητείας της.

Η ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται για πρώτη φορά με βάση τη νέα διάταξη και προβλέπει ότι υποβάλλονται επτά ερωτήσεις από την αντιπολίτευση και τρεις από τη συμπολίτευση, για τον έλεγχο των πεπραγμένων.

Η παράταξη Κουφέλου δεν υπέβαλε καμία ερώτηση ωστόσο κατά την τοποθέτησή του  λίγο πριν το  τέλος της συνεδρίασης ο επικεφαλής της παράταξης, επιτέθηκε στη Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζοντας τη συνεδρίαση- παρωδία. Είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ενημέρωση για τα ερωτήματα που θα τεθούν ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχουν τεθεί ερωτήματα για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη όπως είναι το μεταναστευτικό, ή το έργο της προκυμαίας και του Κολυμβητηρίου καθώς και η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ. Ο Πρόεδρος του Οργάνου Παναγιώτης Προβέντζας παρενέβη στο σημείο αυτό υπενθυμίζοντας τον κ. Κουφέλο ότι είχε την ευχέρεια να τα θέσει όλα αυτά ως ερωτήματα όπως προβλέπεται στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά δεν έθεσε καμιά ερώτηση και δεν μπορεί να ζητά απαντήσεις στο κλείσιμο της συνεδρίασης κατά την τοποθέτησή του.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα ο οποίος ρώτησε τον κ. Κουφέλο από την εμπειρία του ως Αντιπεριφερειάρχης αν γνωρίζει τα βήματα που απαιτούνται για ένα έργο και το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ξεκινήσει καθώς είναι μόλις δυο μήνες από την ανάληψη καθηκόντων από τη δημοτική αρχή.  Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης είπε ακόμη ότι ουσιαστικά ο κ. Κουφέλος  απαξιώνει με την τοποθέτησή του τη Δημοτική Αρχή αλλά και την ψήφο των δημοτών που της έδωσαν νωπή εντολή στις πρόσφατες εκλογές.

 

 

&nbsp

To top