Μαθητές Δημοτικών σχολείων γνώρισαν το Μουσικό Γυμνάσιο

Μαθητές Δημοτικών σχολείων γνώρισαν το Μουσικό Γυμνάσιο

Με όργανα και μουσικές υποδέχτηκαν τους μαθητές της έκτης τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και του Δημοτικού Σχολείου Χαλίκων, το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της γνωριμίας και της ομαλής μετάβασης των μαθητών στο Γυμνάσιο.

Έτσι οι μαθητές, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου που απευθύνεται σε μαθητές που αγαπούν τη μουσική, και εκπαιδευτικούς και γονείς που πιστεύουν στη σημασία και στο ρόλο της μουσικής παιδείας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έμαθαν για τα μαθήματα γενικής παιδείας, και για τα μαθήματα μουσικής παιδείας που διδάσκονται, τα οποία είναι θεωρητικά, ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και υποχρεωτικά όργανα και ατομικά όργανα που αποτελούν επιλογή του κάθε μαθητή. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν μουσικά φωνητικά και οργανικά σύνολα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του σχολείου και τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα κομμάτια.

Αναλυτικότερα επισκέφθηκαν το τμήμα φωνητικών και χορωδίας, της κλασικής κιθάρας, της ευρωπαϊκής και σύγχρονης μουσικής καθώς και το τμήμα παραδοσιακής μουσικής.

Ήχοι από σαντούρια, κιθάρες, βιολιά, σαξόφωνα, ντραμς, μπουζούκια και άλλα έγχορδα, κρουστά και πνευστά όργανα, πλημμύρισαν τους τελειόφοιτους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων, που ενθουσιασμένοι αποχώρησαν από την όμορφη αυτή επίσκεψή τους που κατάφερε να πείσει και νέους μαθητές να επανεξετάσουν τα μελλοντικά τους σχέδια και να βάλουν το Μουσικό Σχολείο μέσα στις πρώτες τους επιλογές.

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο σε ανάρτησή του απηύθυνε ευχαριστίες στον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Σταύρο Ανδρεαδέλλη για την θερμή υποδοχή καθώς και όλους τους καθηγητές του σχολείου για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της δουλειάς τους και την προθυμία να δείξουν όσα περισσότερα μπορούσαν στους μαθητές .

«Μπορεί οι χώροι του σχολείου να μην είναι οι πλέον κατάλληλοι για την λειτουργία ενός τέτοιου τύπου εκπαιδευτικής μονάδας, όμως εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι κάτι παραπάνω από φιλικοί, πρόθυμοι να παρουσιάσουν στα παιδιά τη δουλειά τους και τις μουσικές ομάδες που λειτουργούν σ’ αυτό. Εμείς μπορούμε απλά να προσθέσουμε ότι διαπιστώσαμε από κοντά ότι στο Μουσικό Σχολείο καλλιεργείται η αισθητική των μαθητών, το ήθος, η αυξημένη εξωστρέφεια, η αυτογνωσία, η υπομονή, η πειθαρχία, η επιμονή και ο προσδιορισμός της ταυτότητας των μαθητών μέσω της τέχνης των ήχων. Αξίζει μια δεύτερη σκέψη για όλους τους τελειόφοιτους του Δημοτικού Σχολείου. », έγραψαν στην ανακοίνωσή τους .

 

To top