Στην Ακαδημία Αθηνών ο Περιφερειάρχης για την κλιματική κρίση

Στην Ακαδημία Αθηνών ο Περιφερειάρχης για την κλιματική κρίση

Στην συνάντηση με θέμα την «Προσαρμογή της Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών στις 26 Φλεβάρη συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρηςμε την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για την Κλιματική Κρίση.

Στην συνάντηση  συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Καθ. κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο Γενικός Γραμματέας Ακαδημίας Αθηνών Καθ. κ. Χρήστος Ζερεφός και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υ.Π.ΕΝ. κ. Πέτρος Βαρελίδης.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η  κλιματική αλλαγή,   αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Βορείου Αιγαίου ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, καθώς τα μοντέλα υπολογισμού κατασκευής έργων θα πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν με τις νέες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν.

To top