Δυτική Λέσβος: Ξεκινά η επισκευή της βιβλιοθήκης «Πέπη Δαράκη»

Δυτική Λέσβος: Ξεκινά η επισκευή της βιβλιοθήκης «Πέπη Δαράκη»

Συνάντηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της  Αγίας Παρασκευής είχε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Βιομηχανικής ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρώ Ιωακείμ. Η κα Ιωακείμ έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι ανατέθηκε η μελέτη επισκευής της βιβλιοθήκης «Πέπη Δαράκη» ούτως ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η απαραίτητη μελέτη από πλευράς βιβλιοθηκονομίας, ώστε η βιβλιοθήκη να λειτουργήσει σε όφελος της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας και ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί σε πρόγραμμα δικτύου βιβλιοθηκών με ηλεκτρονική ενημέρωση για τα βιβλία που διαθέτει.

Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Αγία Παρασκευή το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα, καθώς επίσης και σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και στην Αγία Παρασκευή, τις ημέρες του Πάσχα.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ενημέρωσε επίσης για το ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων η μελέτη του δρόμου που θα συνδέει την Αγία Παρασκευή με τον αρχαιολογικό χώρο της Κλοπεδής (ιερό του Ναπαίου Απόλλωνα) στην προοπτική της συνέχισης του δρόμου προς τον Πετσοφά και τη Κρεμαστή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά σωματεία της Δημοτικής Ενότητας.

Ανάλογες συναντήσεις με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

To top