Συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 28 Φεβρουαρίου σε Μυτιλήνη και Καλλονή – στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας – το Συνδικάτο Οικοδόμων. Οι οικοδόμοι – μεταξύ άλλων – διεκδικούν μέτρα υγείας και ασφάλειας τους χώρους δουλειάς, μέτρα για την ακρίβεια, φθηνό ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων κ.α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 αδικο-χαμένους στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των λίγων, σε βάρος της ζωής και των αναγκών των πολλών, του εργαζόμενου λαού.

Τον τελευταίο χρόνο από τα συνολικά 160 εργοδοτικά εγκλήματα, ο κλάδος μας έχασε μέσα στους χώρους δουλειάς 23 συναδέλφους. Κανένας έλεγχος, κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Το μεροκάματο εξανεμίζεται στα σούπερ μάρκετ, στο ρεύμα, στη θέρμανση, στα φροντιστήρια των παιδιών μας. Να δουλεύουμε χρόνια στην οικοδομή, να φτάνουμε σε ηλικία για σύνταξη και να μην έχουμε τα ένσημα και το Υπουργείο Εργασίας να μην κηρύσσει υποχρεωτική την συλλογική σύμβαση εργασίας, ώστε να μπει ένα φρένο σ’ αυτό.

Συνάδελφοι, η δικαιολογημένη αγανάκτηση μας, χρειάζεται να γίνει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Τώρα είναι ώρα μάχης. Να κάνουμε πράξη με τη μαχητική και μαζική συμμετοχή μας στην απεργία το σύνθημα «ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας» δίπλα ο ένας στον άλλον, εμείς που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του πάμε κι όπου βγεί!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με αυξήσεις στα μεροκάματα.

-Κήρυξη υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

-Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.

-Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

-7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο νομοθετικά κατοχυρωμένο.

-Μέτρα υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 αδικοχαμένους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των λίγων σε βάρος της ζωής και των αναγκών των πολλών, του εργαζόμενου λαού. Να κάνουμε πράξη με την μαχητική και μαζική συμμετοχή στην απεργία σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

To top