Πανάγος Κουφέλος για τη ΔΕΔΑΠΑΛ: «Δεν είπαμε ότι δεν θα παραιτηθούμε. Βιάζονται να εξοφλήσουν εκλογικά γραμμάτια»

Πανάγος Κουφέλος για τη ΔΕΔΑΠΑΛ: «Δεν είπαμε ότι δεν θα παραιτηθούμε. Βιάζονται να εξοφλήσουν εκλογικά γραμμάτια»

Απορριπτική ήταν η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου στην προσφυγή που είχαν κάνει οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κατσαβέλλης και Παναγιώτης Κουνέλλης κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για ορισμό μετόχων ως εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ. Την εξέλιξη αυτή σχολίασε στον Aeolostv  ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Πανάγος Κουφέλος δηλώνοντας ότι «σεβόμαστε την απόφαση. αλλά επιφυλασσόμαστε».

Ο κ. Κουφέλος σχολίασε την κριτική που έχει ακουστεί ότι οι σύμβουλοί του “μένουν προσκολλημένοι στις καρέκλες” λέγοντας ότι πρόθεση είναι η τήρηση της νομιμότητας ενώ απαντά και στην κριτική που έχει δεχθεί για την αντιπολίτευση που ασκεί στις πρώτες συνεδριάσεις εμμένοντας στο τυπικό μέρος και στην τήρηση της νομιμότητας, ακόμη και για μικρές παρεμβάσεις, που τυγχάνουν όμως μεγάλης απήχησης από τους πολίτες.  «Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα παραιτηθούμε. Εφαρμόζουμε  το καταστατικό. Πρέπει να τελειώσει ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές. Ποτέ δεν πήγαμε να εκμεταλλευτούμε κάτι, από όποια θέση βρισκόμαστε αυτά τα ηθικά διλήμματα να σταματήσουν εδώ. Προφανώς και εκείνοι  θέλουν να εξοφλήσουν εκλογικά γραμμάτια, θα γίνουν όλα στην ώρα τους» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Αν ο Κύτελης δεν μπορούσε να καθαρίσει δεν παει να πει ότι αυτό που κάνει η Δημοτική αρχή είναι επίτευγμα»

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης Πανάγος Κουφέλος μίλησε στον Αίολο και για τις πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής για καθαριότητα και ευπρεπισμό κοινόχρηστων χώρων και τη στάση που έχει κρατήσει ο ίδιος και η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάζοντας νομικά εμπόδια και επικαλούμενος τυπικές διαδικασίες.

«Καταρχάς έχουμε αναγάγει το αυτονόητο σε επίτευγμα» αναφέρει ο κ. Κουφέλος όσο αφορά τα όσα γίνονται από τη νέα δημοτική αρχή για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό κοινοχρήστων χώρων. Και συνεχίζει «Αν ο Κύτελης δεν μπορούσε να καθαρίσει την πόλη, ή να κλαδέψει τα κλαδιά ή να κάνει τα αυτονόητα δεν πάει να πει αυτό ότι η νέα δημοτική αρχή του Χριστόφα έκανε το επίτευγμα». Ο ίδιος τονίζει ότι αναγνωρίζει το θετικό αποτέλεσμα στις εργασίες που έχουν γίνει και συγχαίρει πρώτα από όλα τους υπαλλήλους και έπειτα στους Αντιδημάρχους».  «Με τη φόρα που έχει πάρει ο κ. Χριστόφας νομίζει ότι μπορεί να κάνει πράγματα χωρίς το δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που τοποθετείται με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου πρέπει ν’ απομακρύνεται με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικά με το στέγαστρο των  μικροπωλητών στο Δημοτικό κήπο. Ειδικά για το θέμα αυτό είπε ότι αναγνωρίζει ότι ήταν τόπος ανομίας και ότι έπρεπε ν’ απομακρύνθεί και ότι στο πρόγραμμά του είχε προβλέψει την απομάκρυνσή του. «Αν το έφερνε στο συμβούλιο θα ψηφίζαμε την απομάκρυνσή του» τονίζει ο ίδιος. Σε αυτό διαφωνήσαμε και όχι στην κίνηση ν’ απομακρυνθεί.  Σχετικά με την πρόταση του δημοτικού συμβούλιου της παράταξής τους Παναγιώτη Τσακύρη και πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού ότι θα έπρεπε να παραμείνει για να λειτουργήσει ως χώρος έκθεση βιβλίου, είπε μεταξύ άλλων . «Ήταν δική του πρόταση. Το δικό μας πρόγραμμα ήταν τελείως διαφορετικό, έπρεπε να φύγει και να καθαριστεί ο χώρος. Στο πρόγραμμά μας είχαμε μιλήσει και για βιοκλιματικά πάρκα και για πάρκα τσέπης. Είχαμε μιλήσει για παιδικές χαρές και χώρους άθλησης. Δεν είμαστε αντίθετοι. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και να ακούγονται απόψεις ειδικών. Δεν μπορώ ν’ ανεχθώ να βγάζουν ένα μηχάνημα χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες».

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι υγειονομικοί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης διεκδικώντας αύξηση της χρηματοδότησης για τα Νοσοκομεία , νέες προσλήψεις κάλυψη των κενών στη δημόσια υγεία ενώ εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων .

To top