Επίσκεψη Αθανασίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη στη Λήμνο

Επίσκεψη Αθανασίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη στη Λήμνο

Τη Λήμνο επισκέφτηκαν τη Δευτέρα και Τρίτη 19 και 20 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσης Σταμενίτης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΝΔ Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και συναντήθηκαν με τις τοπικές Αρχές καθώς και αγροτικούς φορείς του νησιού.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, επισκέφτηκαν αρχικά τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου (γεωργικά προϊόντα-οινοποιείο), όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερωθήκαν για τα γεωργικά προϊόντα και κρασιά που παράγονται, καθώς και τους τρόπους περαιτέρω προώθησης τους.

Εν συνεχεία συναντήθηκαν με τον Έπαρχο Λήμνου κ. Απόστολο Κουτσογιάννη και την Δήμαρχο Λήμνου κ. Ελεονόρα Γεώργα όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες καθώς άλλες επαγγελματικές ομάδες πολιτών του νησιού και ειδικά το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο «ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ» παρευρέθηκαν στη εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ παρουσία πολλών κομματικών φίλων της Λήμνου όπου κατέκλισαν την αίθουσα εκδηλώσεων. Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο κ. Σταμενίτης , ο κ. Αθανασίου και η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Ρούσσου.

Την επομένη ημέρα, Τρίτη, αρχικά αμφότεροι συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κκ. Ιερόθεο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την γεωργική επιχείρηση «ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ» με αγροτικά προϊόντα και επεξεργασία ζωοτροφών της Λήμνου.

Το πρόγραμμα επισκέψεων περιλάμβανε εν συνεχεία σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατσικής, όπου συνομίλησαν με εκπροσώπους συνεταιρισμών και γεωργοκτηνοτρόφων , και τονίστηκε η σημαντικότητα για τη περιοχή του έργου αναδασμού αυτής, έργο που δρομολογήθηκε με παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υλοποιείται από την Περιφέρεια. Στη συνέχεια έγινε σύντομη επίσκεψη στο σύγχρονο οινοποιείο του Πέτρου Χατζηγεωργίου.

Τέλος, το πρόγραμμα επίσκεψης στη Λήμνο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έκλεισε με την επίσκεψη του σε περιοχή, όπου ενημερώθηκε τόσο από το Βουλευτή κ. Αθανασίου, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού κ. Άγγελο Βλάτα, όσο και από το μέλος της ΔΗΜΤΟ, αγροτικό παράγοντα της περιοχής, κ.Οδυσσέα Κριαρή για την καταστροφή που συντελείται στη φυτική παραγωγή από τα αγριοκούνελα, που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.

Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί, σύντομα, σύσκεψη και με τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για την επίλυση του προβλήματος των αγριοκούνελων.

To top