Στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία δεν θα τη χαρίσουμε σε καμιά εργοδοσία», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 28/02 στην πλατεία Σαπφούς.

Αναλυτικά ανακοινώνουν:

Δουλειά 7 μέρες την βδομάδα και λιγότερες αργίες ζήτησε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «JUMBO» …επειδή όπως ανέφερε μόνο έτσι «σεβόμαστε τον καταναλωτή»!

Η πλήρης «απελευθέρωση» του ωραρίου των καταστημάτων, άρα και η περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι διακαής πόθος των μεγαλοαφεντικών, που τον έχουν ικανοποιήσει όλες ανεξαιρέτως οι έως τώρα κυβερνήσεις, ξηλώνοντας την αργία της Κυριακής.

Πατώντας σ’ αυτό το άγριο αντεργατικό πλαίσιο, το επόμενο βήμα οδηγεί σε ανοιχτά καταστήματα χωρίς κανέναν περιορισμό και σε εκμετάλλευση όλων εμάς, των εργαζομένων, χωρίς ταβάνι!

Πάει πολύ ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «JUMBO» να επικαλείται το «δικαίωμα» του καταναλωτή να ψωνίζει όποια μέρα κ ώρα της εβδομάδας του αρέσει… λες και εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν είμαστε καταναλωτές! Λες και οι εργαζόμενοι από άλλους κλάδους δεν μπορούν να φανταστούν τι θα σημαίνει για την υγεία αλλά και την οικογενειακή – κοινωνική ζωή να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα!

 

 

To top