«Ο Κήπος με τις 11 γάτες» εκαπιδευτικό σεμινάριο από Κέντρο Πρόληψης «Πνοή»

«Ο Κήπος με τις 11 γάτες» εκαπιδευτικό σεμινάριο από Κέντρο Πρόληψης «Πνοή»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την εφαρμογή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εγκεκριμένου υλικού από το Υπουργείο Παιδείας «Ο Κήπος με τις 11 γάτες» πρόκειται να υλοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή» από την Παρασκευή 1 Μαρτίου 5:30μμ-7:30μμ και κάθε Παρασκευή για 8 συναντήσεις. «Ο Κήπος με τις 11 γάτες» είναι ένα παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα και ψυχολόγου Λουτσιάνο Μοράτι, που αφηγείται τις περιπέτειες 11 σκανταλιάρηδων γάτων.

Μέσα από τα μάτια του Χιονάτου και του Μουσούδη, τις σκανδαλιές της Βούλας και της Λευκής και τις σοφές συμβουλές του γέρο – Νώε, οι μικροί μας μαθητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την πορεία τους από την παιδική ηλικία ως την ωριμότητα.

Οι 11 γάτες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φόβους, τα άγχη και τις αδυναμίες τους τόσο μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του πανέμορφου κήπου τους, όσο και έξω απο αυτόν, σε έναν μεγάλο και θορυβώδη δρόμο.. στον πραγματικό κόσμο.

Για να επιτευχθεί ο μακροπρόθεσμος στόχος της πρόληψης των εξαρτήσεων, αλλά και για να μπορέσουν τα παιδιά σταδιακά να μάθουν να χειρίζονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν “Ο κήπος με τις 11 γάτες” τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συναισθηματικά και συγκινησιακά, να ταυτιστούν με τους ήρωες-γάτες και να επιλέξουν λύσεις και συμπεριφορές”.

Το Σεμινάριο θα είναι βιωματικό. Θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές όπως η δραματοποίηση, η χρήση κούκλας , η ζωγραφική και το παιχνίδι για να γίνουμε οι ενήλικες πάλι παιδιά , να μπούμε στη θέση των παιδιών και να μπορέσουμε μέσα από τον κόσμο των δικών τους ματιών να έρθουμε σε επαφή με τα θέματα που τα ίδια αντιμετωπίζουν.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου : pnoimytdraseis@gmail.com μέχρι της 28 Φεβρουαρίου. Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπεύθυνη Συντονισμού: Σοφία Κιστάνη , Κλινική Ψυχολόγος (M.Sc)

To top