Λ.Ράζου: «Αυτό που κάνει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα είναι αναντικατάστατο»

Λ.Ράζου: «Αυτό που κάνει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα είναι αναντικατάστατο»

Στην  αίθουσα εκδηλώσεων των κεντρικών λυκείων Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, η πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε», με κεντρική ομιλίτρια τη Λουΐζα Ράζου μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις: Ο Νίκος Ξυπολυτάς επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη έντασης του αγώνα από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενάντια στο νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ, εστιάζοντας στις συνέπειες που αυτό έχει για τους φοιτητές σήμερα. Ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, χαρακτήρισε τον αγώνα των αγροτών επιτακτικό και δίκαιο, μιλώντας για την προετοιμασία και την κορύφωση αυτού του αγώνα, από μέλη και φίλους του ΚΚΕ στην αγροτιά, μαζί με άλλους αγωνιστές, καλώντας σε στήριξη της κινητοποίησης την Τρίτη στο μπλόκο της Λάρσου. Ο Παναγιώτης Αυγουστίδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε αναδρομή στο παρελθόν φτάνοντας μέχρι σήμερα, για την πορεία που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εγκλωβίζουν λαϊκές συνειδήσεις, σε αντίθεση με το ΚΚΕ και τις πρωτοβουλίες που πήρε στο εργατικό κίνημα. Η Ελένη Σαμιώτη, σπουδάστρια στη σχολή του ΟΑΕΔ, περιέγραψε την αντιμετώπιση των σπουδαστών και σπουδαστριών από τους εργοδότες, ως το χειρότερα αμοιβόμενο εργατικό δυναμικό στο όνομα της πρακτικής και ανέδειξε τις προσπάθειες για την προετοιμασία καθόδου στην απεργιακή συγκέντρωση. Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ. Επίσης παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, με τους επικεφαλής της παράταξης Νίκη Τσιριγώτη και Γιάννη Συκά αντίστοιχα.

Με το πέρας της εκδήλωσης, δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού, στις κινητοποιήσεις αγροτών, φοιτητών, υγειονομικών και στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Σαπφούς.

 

Αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

Καλή χρονιά με δύναμη και αντοχές, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους η Λουΐζα Ράζου, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αρχή της ομιλίας της και τόνισε πως αυτό που κάνει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα είναι αναντικατάστατο.

Προσπαθούμε, σημείωσε, αυτή την περίοδο που δεν είναι προεκλογική, να βρισκόμαστε και να συζητάμε με τον κόσμο, με όλους, ώστε να γίνονται κατανοητές οι θέσεις μας και οι εκτιμήσεις μας για τις εξελίξεις, αλλά και η προοπτική που εμείς δίνουμε στον αγώνα μας. Γιατί μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με

συμπόρευση απέναντι στη Ν.Δ. και τους επίδοξους σωτήρες, παρ’ ότι οι συνθήκες που ζούμε είναι δύσκολες για το λαό αλλά και για όλους τους λαούς.

Η φρεγάτα Ύδρα, τόνισε, αναμένεται σήμερα να αποπλεύσει για να πάρει μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις, προστατεύοντας τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και άλλων επιχειρηματιών. Εκεί φτάνουν τα δικά τους σύνορα, γι’ αυτά σκοτώνονται τα παιδιά του κόσμου. Εδώ θα «ψήνονται» οι συμβιβασμοί για την ευημερία των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και όχι για την ευημερία των λαών.

Το μυαλό μας βρίσκεται στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού, συνέχισε η ομιλήτρια. Εκεί συντρίβονται οι δικαιωματισμοί από όλα τα αστικά κόμματα, που αναγνωρίζουν στο κράτος του Ισραήλ δικαίωμα στη σφαγή των Παλαιστινίων. Η Λουΐζα Ράζου ανέφερε στοιχεία από τα αποτελέσματα αυτής της σφαγής, ενώ τόνισε πως σαν αποτέλεσμα αυτής της σφαγής αναμένεται να αυξηθούν και οι πρόσφυγες στη χώρα μας, που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σαν φτηνό εργατικό δυναμικό. Τώρα, είπε, μπορούν να βγουν πιο καλά συμπεράσματα με ποιους να πάμε και ποιους να αφήσουμε. Εμείς είμαστε με το λαό της Παλαιστίνης. Βαθειά μπλεγμένη είναι η αστική τάξη της χώρας μας και στον πόλεμο της Ουκρανίας, εκεί όπου αντιπαρατίθενται το ενοποιημένο μέτωπο ΗΠΑ – Ευρώπης με το Ρωσοκινεζικό.

Μπορούμε να τα βάλουμε με το θεριό; Ναι, αν υπάρξουν δυνάμεις σε κάθε χώρα που να σηκώσουν αυτόν τον αγώνα, σημείωσε. Εδώ, στη χώρα μας υπάρχει σοβαρή παρακαταθήκη και πάλη διαχρονική απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Και η καλύτερη συμβολή μας σε αυτόν τον αγώνα θα είναι εμείς εδώ να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για να αντεπιτεθεί το κίνημα.

 

To top