Ναυάγιο με δύο νεκρούς βορειοανατολικά της Κω – Διασώθηκαν τρία άτομα

Ναυάγιο με δύο νεκρούς βορειοανατολικά της Κω – Διασώθηκαν τρία άτομα

Δύο νεαροί Τούρκοι 40 ετών -μια γυναίκα και ένας άνδρας- έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ όταν το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους τρεις επίσης τουρκικής υπηκοότητας άνδρες, ανετράπη λόγω θαλασσοταραχής και κυρίως κακών χειρισμών του διακινητή, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Ψαλίδι της Κω.

Τρεις άνδρες διασώθηκαν, ενώ οι δύο σοροί που ανήκουν σε νεαρό ζευγάρι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Κω προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Το πλωτό του λιμενικού της Κω εντόπισε το ταχύπλοο στη περιπολία του στις 11 το βράδυ της Πέμπτης κοντά στις ακτές του νησιού έκανε σήμα να σταματήσει όμως ο χειριστής έκανε ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και οι πέντε επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα και να καταπλακωθούν από το τρίμετρο φουσκωτό.

Εκείνη την ώρα στη περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ. Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στην Β Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου προκειμένου να ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ το ταχύπλοο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κω.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κω.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ταχύπλοο πνευστό σκάφος με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κω, το οποίο προερχόταν από τα τουρκικά παράλια με κατεύθυνση τα παράλια Ακρωτηρίου Λούρου ν. Κω.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ταχύπλοο σκάφος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, με αποτέλεσμα την ανατροπή και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι ΝΔ 5 bf και υψηλή αποθαλασσία) και κακού χειρισμού. Το υπόψη πνευστό σκάφος δεν έφερε φανούς ναυσιπλοΐας, ενώ κανείς από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβιο.

Διασώθηκαν τρεις (3) άνδρες, καλά στην υγεία τους, ενώ περισυνελέγησαν οι σοροί μίας γυναίκας και ενός άνδρα. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με το περιπολικό σκάφος στον λιμένα ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πνευστό ταχύπλοο σκάφος.

 

To top