Οι Ευρωβουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κώστας Αρβανίτης στην εκδήλωση «Η ΕΕ στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου»

Οι Ευρωβουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κώστας Αρβανίτης στην εκδήλωση «Η ΕΕ στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου»

 Παρουσία δυο Ευρωβουλευτών , της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και του Κώστα Αρβανίτη από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λέσβου,  ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου   και η  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  και το Europe Direct  με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

 

Τις δεξιότητες σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές  θα συζητήσουν η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (ΕΛΚ) , ο ευρωβουλευτής  Κωνσταντίνος Αρβανίτης  (Αριστερά), 

Η εκδήλωση,περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία θα παραθέσει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης και η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νέλλη Παλαιολόγου.
  2. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ, τις οποίες θα  παρουσιάσουν αντίστοιχα  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης  και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.
  3.  Τις δεξιότητες σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές για τις οποίες θα συζητήσουν η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου  , ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης  (Αριστερά),  ο επικεφαλής του Εurope Direct Βορείου Αιγαίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ολοκλήρωση, Παναγιώτης Γρηγορίου και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Fortune GreeceΜαρία Ακρίβου.

Εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσίνιας και ο επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ολοκλήρωση Παναγιώτης Γρηγορίου.

 

To top