Καταψηφίζει το Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Καταψηφίζει το Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια  ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται σήμερα.  «Το σύμφωνο συμβίωσης έχει λύσει τα βασικά ζητήματα για την προστασία των παιδιών, όπως αυτά της καταγωγής, της διατροφής, ζητήματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικά, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού», είπε  μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου  ο οποίος επικαλέστηκε και τη νομολογία για την προστασία του παιδιού και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Αθανασίου  δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο – όπως είχε δηλώσει και στον Αίολο –  και ότι το ζήτημα της προστασίας των παιδιών προβάλλεται προσχηματικά.

«Όλα τα προβαλλόμενα επιχειρήματα, ότι για την προστασία των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, απαιτείται γάμος, είναι χωρίς έρεισμα και συνεπώς προσχηματικά», είπε ο κ. Αθανασίου. Πρόσθεσε επίσης ότι η συνταγματική έννοια του γάμου τον περιορίζει στα ουσιώδη στοιχεία που ισχύουν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία και στις θεμελιώδεις αρχές που τον διέπουν στην ελληνική έννομη τάξη, δηλαδή στη μόνιμη συμβίωση δύο προσώπων διαφορετικού φύλου.

Κάθε άλλη νοηματοδότηση της ομόφυλης σχέσης είναι ανυπόστατη διότι δεν μπορεί να υπάρξει γάμος χωρίς τη συμβολή δύο φύλων, είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και πρόσθεσε: «Στη ΝΔ, ως η κατεξοχήν μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είναι επόμενο να προσεγγίζουμε αξιακά ζητήματα από διαφορετική σκοπιά αλλά πάντοτε με αρραγή ενότητα, ευθύνη και πολιτισμό. Γιατί η παράταξή μας, είναι παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας».

To top