Νέες Παιδικές Χαρές σε όλο το Δήμο Μυτιλήνης

Νέες Παιδικές Χαρές σε όλο το Δήμο Μυτιλήνης

Την προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο  ανακατασκευής των παιδικών χαρών Μόριας, Μυτιλήνης (Επάνω Σκάλα και Χρυσομαλλούσα) , Παμφίλων, Αφάλωνα και Πύργων Θερμής,  εκτιμώμενης αξίας 610.000 ευρώ ,υπέγραψε στις 25 Αυγούστου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

Η ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης της πλέον συμφέρουσας από οικονομικής άποψης προσφοράς έως τις 15/9/2021 και ώρα 15:00.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, επεσήμανε ότι προτεραιότητα στον προγραμματισμό του Δήμου είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για τα παιδιά και τη νεολαία, αξιοποιώντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και επιλέγοντας τους ελάχιστους χρονοβόρους διεθνείς διαγωνισμούς.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, τόνισε ότι οι παραπάνω Παιδικές Χαρές χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, γιατί βρίσκονται εντός της ευρύτερης περιοχής, όπου είχε φιλοξενηθεί ο μεγαλύτερος όγκος μεταναστών και προσφύγων της Λέσβου, καθώς επίσης και στην περιοχή της Μυτιλήνης, όπου διέμεναν μετανάστες σε μισθωμένα καταλύματα.
Ήδη υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν τα έργα στις   Παιδικές Χαρές :  Κάτω Τρίτους,  Πηγαδάκια, Παλαιόκηπο, Αγιάσο, Πηγή, Λουτρά,  Μυχού, Ασώματο & Αγία Μαρίνα.
Στις 31 Αυγούστου δημοπρατούνται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο οι Παιδικές Χαρές στην Παναγιούδα, στην Καλλιθέα Μυτιλήνης, στο Πάρκο Παπάδου, στο Πέραμα και στην οδό Αδαίου στη Μυτιλήνη.
Τον Οκτώβριο θα δημοπρατηθούν άλλες δύο Παιδικές Χαρές από άλλο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης στη Σκάλα Μυστεγνών (μαζί με όλο το Γήπεδο) και στις Νέες Κυδωνίες.
Τον Νοέμβριο δημοπρατείται το Πάρκο του Ιππείου μαζί με την Παιδική Χαρά .
Στο τέλος Δεκεμβρίου  δημοπρατούνται οι Παιδικές Χαρές:  Στο Πλωμάρι (θέση Αμμουδέλι), στην Πλαγιά, στο Ακράσι, στο Αμπελικό, στον Τρύγωνα, στο Νεοχώρι, στο Παλαιοχώρι, στο Μεγαλοχώρι, στα Αλυφαντά, στους Ταξιάρχες, στη Θερμή, στο Σκόπελο, στο Μεσαγρό, στον Πλακάδο, στη Συκούντα, στα Κεραμιά στον Αγ. Ευδόκιμο Μυτιλήνης και στην Κώμη.
Οι περισσότερες μελέτες αυτών των Παιδικών Χαρών έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η αδειοδότησή τους. Με την ευχή όλων, τόσο τα παιδιά μας όσο και η νεολαία μας να έχουν σύντομα όμορφους,ασφαλείς και λειτουργικούς τόπους συνάντησης και διασκέδασης.

 

To top