«Νταντάδες της Γειτονιάς»: 500 ευρώ σε γιαγιάδες ή παππούδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: 500 ευρώ σε γιαγιάδες ή παππούδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους

Παππούδες και συγγενείς παιδιών μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» ώστε να λαμβάνουν το voucher των 500 ευρώ, αφού περάσουν πρώτα από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες). Καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ και να μην τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου. Και φυσικά η διεύθυνση διαμονής των ωφελούμενων προσώπων να είναι εντός των δήμων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης., οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών. Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος.

Στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο, υποβάλλοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr

 

 

To top