Κάλεσμα της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Δημοσίου ( Ε.Κ.Σ.ΔΗ) για τη σύσκεψη του Εργατικού κέντρου

Κάλεσμα της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Δημοσίου ( Ε.Κ.Σ.ΔΗ) για τη σύσκεψη του Εργατικού κέντρου

Η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου καλεί τους συναδέλφους συνταξιούχους στην σύσκεψη του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 6:30μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Ε.Κ. στην οδό Κομνηνάκη 43 για τον σχεδιασμό και την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου.

Αυτό το διάστημα οι οργανώσεις συνταξιούχων μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με αιτήματα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για αυξήσεις σε συντάξεις μισθούς για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς, για να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρει τα εξής:

«Η επίθεση της κυβέρνησης για παραπέρα μείωση των συντάξεων και αύξησης των ορίων ηλικίας εντείνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ. Η ακρίβεια ροκανίζει τις συντάξεις μας, όπως και τους μισθούς των εργαζομένων, που δεν φτάνουν μετά τις 10 του κάθε μήνα, η παροχή υπηρεσιών υγείας υποβαθμίζεται, μας φόρτωσαν τα βάρη την περίοδο της κρίσης, του κορονοϊού, της ύφεσης.

Σκοπός τους είναι να μειώσουν παραπέρα, μισθούς και συντάξεις. Για το ασφαλιστικό σκέφτονται ότι πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Του κράτους προς το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης. Σήμερα δίνει το 15% και θέλουν να το φτάσουν στο 10%. Πώς θα βγει αυτό; Με μειωμένες συντάξεις και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που θέλουν να το πάνε στα 74 χρόνια.

Μπορούμε να τους φράξουμε το δρόμο.

Δίνουμε τη μάχη και θα τη συνεχίσουμε.

Συνάδελφοι:

· Συμμετέχουμε ενεργά στην σύσκεψη του ΠΕΚ την Παρασκευή 9/2 στις 6:30 μ.μ.

· Οργανώνουμε περιοδείες ενημέρωσης σε όλα τα στέκια των συνταξιούχων.

· Καλούμε τα ΔΣ όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων του νησιού να συντονιστούμε για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις κι αυτόν τον αγώνα

· Στηρίζουμε την κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή 9/2 στον κόμβο Καλλονής-Αγίας Παρασκευής στις 12 το μεσημέρι

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 28/2. Το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους αγώνες πριν από ένα χρόνο παραμένει σταθερά επίκαιρο:

« Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!»

To top