Επιτροπή Αγώνα Χίου: “Ενωμένοι θ’ ανατρέψουμε τα σενάρια δημιουργίας νέας δομής”

Επιτροπή Αγώνα Χίου: “Ενωμένοι θ’ ανατρέψουμε τα σενάρια δημιουργίας νέας δομής”

Την απόφασή της να εμποδίσει τη δημιουργία νέας δομής επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της  η Επιτροπή Αγώνα της Χίου

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το προσφυγικό μεταναστευτικό κλήθηκε να μιλήσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Χίου.

“Με τρεις ανακοινώσεις, μία με υπογραφή Μηταράκη, η άλλη με υπογραφή δημάρχου και η άλλη με υπογραφή του προέδρου του Χαλκειούς εεξέφρασαν τους φόβους τους παπαγαλίζοντας ότι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Χίου δεν έχει θεσμικό ρόλο και ότι δήθεν λείπουν άλλοι θεσμικοί φορείς.
Για μία ακόμα φορά προσπάθησαν να πνίξουν τη φωνή των πολιτών του νησιού που ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας και ανένταχτοι από συλλογικότητες δεν επιθυμούν αυτή την κατάσταση” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση .

Και συνεχίζει  “Θυμίζουμε οτι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατέκτησε το ρόλο της στα βουνά της Χίου. Ήταν αυτή που οργάνωσε το πρωτοφανές σε συμμετοχή συλλαλητήριο τον Φεβρουάριο του 2020 και ήταν τότε που όλοι οι φορείς,κόμματα, σωματεία οι ενώσεις του νησιού αλλά προπάντων ο λαός της Χίου που ακύρωσαν τις εμμονές του υπουργού για δημιουργία μόνιμων φυλακών και υποχρέωσαν κυβέρνηση και ΜΑΤ να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκφράζουν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, οι εργατικές ενώσεις και τα σωματεία, οι επιστημονικές ενώσεις, τα πνευματικά ιδρύματα, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, που εκφράζουν το σύνολο της Χιώτικης κοινωνίας και στηρίζουν μέχρι σήμερα το συντονισμό και της αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής θα δώσουμε τον Αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Μέρος του Αγώνα μας είναι η ενημέρωση της Αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την θέληση της τοπικής κοινωνίας και του λαού της Χίου. Για άλλη μία φορά δηλώνουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα ανατρέψουμε τα εφιαλτικά σχέδια και θα ακυρώσουμε την προσπάθεια αυτών που επιχειρούν να διχάσουν το Χιώτικο λαό, να βάλουν ταμπέλες και να αποδώσουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Ούτε στο Θόλος ούτε στις Μπαμπακιές ούτε πουθενά! Στρατόπεδα συγκέντρωσης Δεν θέλουν τα νησιά”.
Φωτογραφία Αρχείου-Πηγή:Facebook – Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου – Home | Facebook

To top